today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoBomba na trboveljskem sodišču

Bomba na trboveljskem sodišču

Nekaj minut pred 10. uro dopoldan so na Okrajnem sodišču v Trbovljah prejeli anonimni klic iz neznane telefonske številke, da je na sodišču podtaknjena bomba. Prijava je bila na srečo lažna.

Gregor Špajzer
Gregor Špajzer

Po besedah Gregorja Špajzerja, predsednika Okrajnega sodišča v Trbovljah, so stavbo sodišča nemudoma izpraznili in o grožnji obvestili policiste. Kriminalisti so pregledali celotno stavbo in ugotovili, da je bila prijava o podtaknjeni bombi lažna. Zaposleni na sodišču so po eni uri, torej okoli 11. ure, lahko nadaljevali z delom.

“Šlo je za normalen deloven dan, v oči ne bode nobena posebna obravnava, nihče ni imel nekega očitnega interesa za prijavo grožnje z bombo,” je povedal Špajzer in dodal, da zadnji dve ali tri leta niso prejeli nobene grožnje.

O anonimnem telefonskem klicu, da je na sodišču v Trbovljah nastavljeno eksplozivno sredstvo, je bila obveščena tudi Policijska uprava Ljubljana. “Na kraju dogodka so takoj
posredovali policisti, ki izvedli vse postopke, ki so ob takšnih najavah predvideni. Pred prihodom policistov pa so zaposleni tudi že zapustili prostore,” so dogodek potrdili na Policijski upravi Ljubljana.

Okoli 11. ure so bile aktivnosti na kraju zaključene, pri pregledu objekta pa niso bile zaznane posebnosti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri sumov storitve kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost po členu 309 Kazenskega zakonika.

sodišče v Trbovljah4

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...