today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoBolnišnica se ni zavila v molk

Bolnišnica se ni zavila v molk

"Splošna bolnišnica Trbovlje se ni zavila v molk, ampak čaka, da bo nadzor v primeru mrtvorojenih dvojčkov celoti končan," pravi direktorica Marina Barovič.

marina barovič3
Marina Barovič

Splošna bolnišnica Trbovlje je aprila letos seznanila javnost, da je bila zaradi mrtvorojenih dvojčkov v začetku januarja na podlagi zahteve strokovne direktorice dr. Ane Medved sprejeta odločitev, da se izvede zunanji strokovni nadzor.

“Za izvedbo zunanjega strokovnega nadzora je Splošna bolnišnica Trbovlje zaprosila Zdravniško zbornico Slovenije. Za ta korak se je bolnišnica odločila sama z namenom, da se objektivno in neodvisno ugotovijo vse okoliščine nesrečnega dogodka in nikakor ne z namenom prikrivanja ugotovitev nadzora,” pojasnjuje Barovičeva.

Anesteziologi na razpolago 24 ur dnevno

Predsednik zdravniške zbornice je javnosti podal preliminarno oceno strokovnega nadzora in poročilo ter vodenje nadaljnjih postopkov pred organi zbornice. “V zvezi z nadzorovanim primerom se v medijih pojavljajo neresnične trditve glede odsotnosti anesteziologov za izvedbo nujnega carskega reza. Dokazljivo je, da so v bolnišnici na razpolago 24 ur dnevno vse dni v letu za izvajanje vseh urgentnih stanj bolnikov, med njimi tudi nosečnic, ki potrebujejo nujen carski rez. Tako je bilo tudi v obravnavanem primeru,” je zagotovila Barovičeva.

Trboveljska porodnišnica v nemilosti

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...