11.6 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoTrboveljska porodnišnica v nemilosti

Trboveljska porodnišnica v nemilosti

Proti trboveljski bolnišnici in trem zaposlenim je Milan Vajda, odvetnik staršev, ki sta jima v začetku leta pred porodom umrla dvojčka, zaradi suma malomarnega zdravljenja vložil kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, poroča STA.

Vajda navaja, da so takratna strokovna vodja bolnišnice Ana Medved, predstojnik ginekologije Miroslav Jurca in zdravnica Maja Merkun zavestno in hote odlašali s porodom, zaradi česar sta oba otroka umrla, zaradi zapoznelega poroda pa je bilo ogroženo in poslabšano tudi zdravje porodnice.

Kar se je zgodilo, se spremeniti ne da. Mati dvojčkov, Tina Grebenc je trdno odločena, da bo vložila vso svojo energijo v pravico za svoja preminula otroka.

Čakajo na zaključek strokovnega nadzora

Marina Barovič
Marina Barovič

V Splošni bolnišnici Trbovlje so povedali, da je bila zaradi mrtvorojenih dvojčkov v začetku januarja na podlagi zahteve strokovne direktorice Ane Medved, sprejeta odločitev, da se izvede zunanji strokovni nadzor. Za izvedbo zunanjega strokovnega nadzora je SBT zaprosila Zdravniško zbornico Slovenje, ki je po svojem Odboru za strokovno medicinska vprašanja sprejela odločitev, da nadzor tudi izvede in da se ugotovijo vse okoliščine tega dogodka, zlasti da se ugotovi način obravnave porodnice.

“Dokler strokovni nadzor ne bo zaključen, SBT ne podaja nobenih informacij za javnost in pričakuje, da se javno ne izvajajo pritiski na institucijo, saj je v interesu bolnišnice same, da se navedena zadeva popolnoma razišče in poda objektivno strokovna ocena o delu same inštitucije, kot tudi njenih zaposlenih. Zato menimo, da je vsakršno vnaprejšnje podajanje informacij nedopustno in ni v interesu objektivne preiskave dogodka,” je sporočila direktorica SBT Marina Barovič.

Na Zdravniški zbornici Slovenije so za STA potrdili, da so od vodstva Splošne bolnišnice Trbovlje prejeli prošnjo za izvedbo zunanjega strokovnega nadzora nad smrtjo dvojčkov v začetku januarja. Nadzor se še izvaja. Ali se bo tožilstvo odločilo za pregon, še ni znano.

Mati dvojčkov je povedala, da bo
Ostal bo le spomin.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Tina se je iz Italije vrnila bronasta

Na svetovnem prvenstvu v kickboxingu, ki je potekalo v Jesolo Lidu, je lep osebni in klubski športen uspeh dosegla tudi Tina Baloh, članica Kluba...