-- OGLAŠEVANJE --

Bodoči dijaki pokazali interes po vpisu na zasavske šole

-- OGLAŠEVANJE --

V srednjih šolah po Sloveniji sta v petek in soboto potekala informativna dneva. V treh zasavskih srednjih šolah so izpostavili svoje največje kvalitete in osnovnošolcem predstavili, kako poteka njihov povprečen šolski dan. Vse tri zasavske srednje šole so poudarile, da je njihova prednost majhnost in osebni pristop. Svoje pa so povedali tudi dijaki …

Bodoči dijaki jih še lahko obiščejo

“Z obiskom smo zadovoljni, posebej z dopoldanskim delom. V resnici je bil dober tudi popoldanski obisk, kljub vsemu so se danes začele počitnice. Interes za vse programe je bil dober. Veseli nas, da je, kot že nekaj let, veliko zanimanja tudi za program ekonomski tehnik. Očitno bomo letos napolnili tudi športni oddelek, saj je veliko devetošolcev že odločenih, da se vpiše tja,” je zadovoljna Jelena Keršnik, ravnateljica Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje. Na informativnih dnevih so se pokazali takšni kot so. Osnovnošolcem, ki so prišli na obisk, pa so se posvetili dijaki. “Prednost naše šole je majhnost, prilagodljivost, izbirnost jezikov, prijetno in sproščeno vzdušje, veliko možnosti za obšolske dejavnosti … Vsak, ki želi, najde nekaj zase,” še pojasni ravnateljica. Vsi, ki so na njihovi šoli zamudili predstavitve, so dobrodošli, da jih obiščejo tudi kdaj drugič. Obrnejo se lahko na tajništvo ali svetovalno službo, kjer jim bodo z veseljem pomagali.

V Zasavju v letu 2024 osnovno šolo zaključuje 556 učenk in učencev, na voljo pa je 570 razpisnih mest.

Pokazali so kaj na šoli počnejo skozi celo leto

Tudi na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje so z obiskom in zanimanjem za izobraževalne programe, ki jih izvajajo, zadovoljni. Učenci osnovnih šol so poizvedovali o vseh programih, ki jih izvajajo. Največ vpisa pričakujejo na programa strojni tehnik in tehnik računalništva, vse več zanimanja je tudi za nov program mehatronik operater. “Veseli smo, da so na informativni dan prišla tudi dekleta. Glede na izkušnje preteklih let, dekleta niso nič manj uspešna, kot fantje,” je prepričana ravnateljica Vesna Kralj. Na informativni dan so se pripravili na podoben način kot pretekla leta. V strnjenih predstavitvah so pokazali, kako zgleda šolski dan na STPŠ. V posamezne predstavitve izobraževalnih programov so vključili tudi dijake, ki so v specialnih učilnicah in delavnicah obiskovalcem pokazali del šolskih aktivnosti, načine in oblike dela ter posamezne projekte, ki potekajo na šoli.

Bodoči dijaki navdušeni nad možnostjo mednarodne izkušnje

Bodoči dijaki so bili na Srednji šoli Zagorje najbolj navdušeni nad projektom Erasmus+ in možnostjo sodelovanja vsakega posameznika. “Smo edina šola v zasavski regiji, ki ima pridobljeno akreditacijo Erasmus+, zato lahko omogočimo 15 odstotkom dijakov mednarodno izkušnjo v tujini v sklopu praktičnega usposabljanja pri delodajalcu. Smo majhna šola, kjer dijaki niso le številke. Izobražujemo za poklice, ki so na trgu delovne sile iskani,” razloži ravnateljica Maruša Kolar. Vse to so na predstavitvi še posebej poudarili. Veseli jih, da so bili obiskovalci navdušeni nad odprtostjo šole in sodobnimi pristopi pri pouku ter da zanimanje za poklicno in srednje izobraževanje raste. Sicer je vodstvo šole z obiskom zadovoljno, obiskovalci pa so dobrodošli skozi celo leto.

Oddaja prijav za vpis v srednjo šolo je letos 2. aprila 2024. Več o številu vpisnih mest pa najdete na spodnji povezavi:

Na INFO dneve v SŠ Zagorje: Zelo iskani poklici, mednarodno sodelovanje in veliko priložnosti za štipendije

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --