-- OGLAŠEVANJE --

Končal sem 9. razred, kaj pa zdaj?

-- OGLAŠEVANJE --

V Sloveniji je že znano število prostih mest za vpis na srednje šole za naslednje šolsko leto. V Zasavju v letu 2024 osnovno šolo zaključuje 556 učenk in učencev, na voljo pa je 570 razpisnih mest. V Zasavju so za šolsko leto 2024/25 programe razpisali na štirih srednjih šolah.

Na zagorski srednji šoli razpisanih 124 mest

V letošnjem letu se bodo lahko na Srednji šoli Zagorje bodoči dijaki vpisali v en program nižjega poklicnega izobraževanja, dva programa srednjega poklicnega in enega srednjega strokovnega. Za pomočnika v biotehniki in oskrbi so razpisali 16 prostih mest, za vsakega od programov trgovca ter gastronomske in hotelske storitve 26 mest, za zdravstveno nego pa 56.

Največ programov bo na voljo na trboveljski tehniški šoli

Na Srednji tehniški ni poklicni šoli je razpisanih kar osem programov. Tisti, ki bodo uspešno zaključili 9. razred osnovne šole bodo na omenjeni šoli lahko izbirali med programi inštalater strojnih inštalacij, strojni tehnik, elektrotehnik, tehnik računalništva, mehatronik operater, pomočnik v tehnoloških procesih, oblikovalec kovin – orodjar in avtoseviser. Skupaj imajo razpisanih 232 prostih mest.

Zasavski gimnaziji skupaj več kot 200 mest

Na programu ekonomski tehnik naj bi sprejeli 56 dijakov, v programu gimnazija pa 74. Gimnazija in ekonomska srednja šola bo skupno odprla vrata za 130 novih dijakov. Oba programa izobraževanja trajata 4 leta.

V Litiji so razpisali 84 prostih mest za izobraževanje v programu gimnazija.

Pazite na pravočasno oddajo dokumentov!

Pri vpisu bodo kandidati morali paziti na nekatere roke. Vpisnico je treba oddati najkasneje do 2. aprila 2024. Za vse tiste, ki se bodo prijavili v programe, kjer je potrebno predhodno opraviti preizkus nadarjenosti, velja rok prijave na ta preizkus do 4. marca 2024. Hkrati je do omenjenega datuma potrebno oddati še ustrezno dokumentacijo za ugotavljanje izpolnjevanja vpisnih pogojev, kjer je to predpisano.

Prav tako bodo imeli bodoči dijaki še možnost svojo prijavnico prenesti na drugo šolo ali v drug izobraževalni program.

Na informativnih dnevih, ki bodo potekali v petek, 16. februarja in v soboto, 17. februarja, bodo vsi zainteresirani lahko izvedeli več o omenjenih šolah.

Na INFO dneve v SŠ Zagorje: Zelo iskani poklici, mednarodno sodelovanje in veliko priložnosti za štipendije

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --