24.1 C
Trbovlje
sobota, 25. junija 2022
ZON.siAktualnoBodo Trboveljčani še plavali v cementarniškem bazenu?

Bodo Trboveljčani še plavali v cementarniškem bazenu?

Zimski bazen v cementarni bi lahko po 10 letih ponovno odprli, so na pobudo Nike Potrpin (SMC) razpravljali trboveljski občinski svetniki.

Bi Lafarge bazen oddal za 1 evro?

“Ne gre samo za mlade plavalce, ki morajo ob 14. uri, brez kosila, hiteti na treninge v Hrastnik, dobro bi bilo za vso populacijo, tudi za starejše, ki se zaradi gibalne oviranosti težko ukvarjajo z drugimi športi. Zagotovo bi se našla rešitev za ponovno vzpostavitev zimskega bazena,” je prepričana tudi Alenka Forte (SDS).

Fortejeva meni, da bi z voljo zagotovo lahko našli način, tudi sponzorska sredstva za tekoče vzdrževanje bazena, seveda pa bi bilo prej potrebno narediti analizo. “Slišim, da bi bazen Lafarge oddal za 1 evro,” je dodala Fortejeva.

“Ne moremo ga preprosto napolniti z vodo in odpreti”

A županja Jasna Gabrič pravi, da bi bilo cementarniški bazen potrebno v celoti obnoviti, od strojnice do školjke bazena in da ga ni mogoče odpreti le z manjšimi popravki in nizkimi stroški: “Ne moremo ga preprosto napolniti z vodo in odpreti. Poleg tega bi ga moral nekdo upravljati, zaposliti bi morali najmanj dve osebi. Ali ni ceneje najti drugo rešitev? Hrastniški bazen je le nekaj minut vožnje stran in tudi tam je obiska malo. Pa tudi na letnem bazenu ni velike gneče, Trboveljčani gredo raje drugam.”

Plavalci bi radi le boljše pogoje

Darko Raušl

V ponovno odprtje cementarniškega bazena ne verjame niti trener trboveljskih plavalcev Darko Raušl. “Sama obnova bazena niti ne bi bila tako draga, veliki stroški bi nastali z vzdrževanjem bazena, potrebovali bi tudi vsaj 2 reševalca in 2 čistilki.”

Plavalni klub si želi le boljše pogoje za svoje delo: “Ni res, da smo se dogovorili s hrastniškim županom, še vedno plačujemo 3,40 evrov vstopnine na plavalca, nimamo skupinskih popustov in treniramo v nemogočih terminih,” poudarja Raušl. Pri tem pa odšteje pomanjkljivosti hrastniškega bazena, ki niti ni dovolj globok za plavalne treninge, nima štartnih blokov ali urejenih prog.


SORODNI ČLANKI:

Zlato obdobje kluba le zaprašen spomin …

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X