-1.6 C
Trbovlje
četrtek, 30. novembra 2023
ZON.siAktualnoBodo nove cene rešile Ceroz?

Bodo nove cene rešile Ceroz?

Svet CEROZa, ki ga sestavljajo župani občin ustanoviteljic, je včeraj sprejel nove cene za odlaganje odpadkov, saj so bile prav prenizke cene eden od glavnih vzrokov za nastalo izgubo, ta je skoraj tri milijonska.

“Nova cena za odloženo tono odpadkov bo zdaj 193,99€ in začne veljati s 1. aprilom,” je na včerajšnji seji občinskega sveta povedal hrastniški župan, Marko Funkl, ki je tudi predsednik sveta CEROZ. Gre za skoraj stoodstotno podražitev, saj je bila cena do zdaj slabih 99 evrov. Ceno so določili na podlagi predlogov o vzdržnosti poslovanja CEROZ-a, ki so jih pripravili pripravljavci neodvisnega pregleda poslovanja CEROZ-a.

Višjo ceno za odloženo tono bodo CEROZ-u zdaj plačevala komunalna podjetja, ki tam odlagajo odpadke, seveda pa gre pričakovati, da bodo ta zaradi podražitve kmalu podražila odlaganje odpadkov za občane. Kakšne bodo te podražitve, za zdaj še ni jasno.

Ceroz, september 2018

Hrastniški župan je izrazil zadovoljstvo, da se je reševanje problematike CEROZ-a z dvigom cen končno premaknilo z mrtve točke. A to je le prvi ukrep. “S tem bomo zagotovili le, da ne bo nastajala nova izguba, še vedno pa bo potrebno najti rešitev za sanacijo že nastale izgube,” je dodal Funkl. Ob tem je občinske svetnike, ki so se včeraj seznanili s poročilom neodvisnega pregleda poslovanja spomnil, da trenutno izgubo CEROZ-a rešujejo le štiri občine ustanoviteljice, saj se je trboveljska odločila, da prične z vsemi potrebnimi postopki za izstop iz družbe. Do odločitve trboveljskega občinskega sveta in županje so bili hrastniški svetniki zelo kritični in prepričani, da bodo morali tudi Trboveljčani kriti del izgube, ki je v CEROZ-u nastala do njihove odločitve o izstopu.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Čeprav ni posluha prevoznika, župan vztraja pri avtobusni liniji »čez hrib«

»To kar že celo leto obljubljamo, bo. Očitno smo divjina, Afrika, ki avtobusnega prevoznika niti ne zanima. Bomo pa sami.« Tako je začel župan...