22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoBodite pozorni na spremembo obračunavanja vode, lahko vas stane več kot 100...

Bodite pozorni na spremembo obračunavanja vode, lahko vas stane več kot 100 evrov!

Spremembe, ki jih prinaša konec junija sprejeti odlok, oziroma spremembe odloka, ki ureja oskrbo s pitno vodo v občini Trbovlje, predvidevajo drugačen način delitve stroškov pitne vode, kot so bili občani vajeni do sedaj.

Na komunali Trbovlje, da bi bila delitev stroškov kar najbolj sorazmerna, uporabnikom v večstanovanjskih objektih priporočajo vgradnjo individualnih vodomerov. Pojasnimo zakaj …

Kot rečeno so bile konec junija v Trbovljah sprejete spremembe odloka o oskrbi s pitno vodo – te med drugim spreminjajo delitev vode na obračunskem glavnem vodomeru v večstanovanjskih stavbah skladno z določbami stanovanjskega zakona in na njegovi podlagi sprejetih podzakonskih predpisov. Po Pravilniku o upravljanju večstanovanjskih stavb se vsa poraba glavnega vodomera razdeli med uporabnike posamezne stanovanjske enote.Spremembe se bodo začele upoštevati v tem mesecu (avgustu)

Poenostavimo – kaj to pomeni za uporabnike?

V stavbah, kjer imajo vse posamezne enote vgrajene merilne naprave (interne vodomere), se razlika porabe med glavno merilno napravo in individualnimi merilnimi napravami posameznih enot razdeli sorazmerno glede na porabo posameznih enot. V stavbah, kjer imajo vgrajene individualne merilne naprave le nekatere enote, pa razliko porabe poravnajo vsi uporabniki brez internih vodomerov po številu uporabnikov posameznih enot. Tako ne bo več omejitve na največ 10 m3 porabljene vode na osebo ampak se razdeli vsa razlika porabe vode med glavnim obračunskim vodomerom in seštevkom porabe vode individualnih vodomerov.

Brez vodomera – višji stroški

To lahko predstavlja bistveno višji strošek za posamezne uporabnike, celo za več sto evrov. V stavbah brez vgrajenih individualnih merilnih naprav se vsa poraba obračunskega vodomera razdeli po številu uporabnikov posameznih enot.

Na Komunali Trbovlje pojasnjujejo, da bo nov način obračunavanja začel veljati v tem mesecu, zato vsem uporabnikom, ki internega vodomera še nimajo, priporočajo, da ga čim prej namestijo ter ob tem obvestijo tudi Komunalo Trbovlje, saj mora le ta opraviti pregled vodomera.

In še dodatno opozorilo komunale: Ob povečani porabi vode glavnega obračunskega vodomera se uporabniki lahko obrnejo na upravnika večstanovanjske zgradbe, da preveri morebitno nekontrolirano iztekanje vode med glavnim obračunskim vodomerom in objektom ter na internih instalacijah. Za napake na interni instalaciji je odgovoren uporabnik, zato je treba ob večjih odstopanjih preveriti možne napake na instalaciji (WC kotličke, tesnila na pipah, poškodbe …).

 

V Trbovljah nov direktor komunale, novo poglavje

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...