8.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 20. marca 2023
ZON.siAktualnoBo trboveljska urgenca zgled ostalim v državi?

Bo trboveljska urgenca zgled ostalim v državi?

Urgentnemu centru v Trbovljah se že dve leti po odprtju obeta reorganizacija.

Denis Tomše

Pilotni projekt za vso državo?

V ta namen je bila že pred časom organizirana delovna skupina, na čelu z dr. Romanom Kraljem. “Predlog mora dobiti soglasje Ministrstva za zdravje in finančno pokritje Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, zato imamo kratkem sestanek na ministrstvu,” pravi direktor Zdravstvenega doma Trbovlje Denis Tomše.

V kolikor bodo dobili zeleno luč strani ministrstva, lahko v Zasavju izvedejo pilotni projekt, ki bi bil podlaga za ureditev nujne medicinske pomoči za vso državo.

Hitrejša oskrba za paciente, boljše pokritje in bolj pravična obremenitev zdravnikov splošne in družinske medicine, so tista ključna področja, ki naj bi jih uredili z reorganizacijo nujne medicinske pomoči in dežurne službe.

Več zdravnikov v enoti za hitre preglede

Urgentni center Trbovlje je sicer del Splošne bolnišnice Trbovlje. Zdravstveni dom Trbovlje pa zagotavlja kadre za enoto za hitre preglede ter nujna reševalna vozila.

“V enoti za hitre preglede se trenutno soočamo s pomanjkanjem zdravnikov, vendar se trudimo to vrzel čim bolj zapolniti. V prihodnjih mesecih nameravamo zaposliti kar nekaj mladih zdravnikov. V času dežurne službe ponoči, med vikendi in prazniki namreč zdravniški kader zagotavlja pretežno trboveljski zdravstveni dom, nekaj zdravnikov je tudi od drugod, iz drugih zavodov ali koncesionarjev,” pravi Tomše.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X