today-is-a-good-day
7.8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoBo tokrat z Gradičem več sreče?

Bo tokrat z Gradičem več sreče?

Pisalo se je leto 1695, ko so zgradili grofovsko lovsko hišo, po nekdanjih lastnikih imenovano tudi Peklarjeva ali Arzenškova hiša. Menda najstarejša hiša v Trbovljah, danes bolj poznana kot Lovski Gradič.

Gradiča se, kot kaže, drži smola. Notranjost objekta je po odhodu štajerskega gostinca propadala, velik del zunanjosti pa so uničili ali odnesli nepridipravi. V začetku decembra 2012 so vrata Gradiča ponovno odprli in občina je upravljanje prepustila Kulturnemu zavodu Delavski dom Trbovlje. Obnova objekta je občino stala dobrih 14.000 evrov. Podžupanja Jasna Gabrič je bila ena izmed pobudnikov oživitve lovskega dvorca. ‘Ponosna sem, ker smo ga obnovili, mu nazaj vdihnili nek status, ki si ga zasluži’. Z Gradičem je občina pridobila tudi protokolarni objekt z dvorano za poročanje, kjer je najem za bodoče zakonce brezplačen. Kot je še dodala Gabričeva, je odziv ljudi zelo dober.

Gradič svoj video in spletno stran
Kot smo že omenili, je objekt v upravljanje dobil DDT, ki skrbi za trboveljsko trgovino s spominki, galerijsko sobo, stekleno dvorana ter za večnamenski prostor za prireditve.  V Gradiču je bilo, sodeč po poročilu na Ajpesu, leta 2013 v organizaciji DDT in skupaj z drugimi organizatorji 54 prireditev. O Gradiču so posneli tudi promocijski video, koliko je Delavski dom zanj odštel pa na žalost nismo uspeli izvedeti. Kot kaže je Gradič tako zelo pomemben, da naj bi dobil tudi svojo spletno stran. Koliko bo stala ta in, kdaj bo ugledala luč sveta, pa nam zaenkrat tudi ni znano.

Direktor trboveljskega doma kulture Zoran Poznič nam je naknadno pojasnil, da so za profesionalni video o Gradiču namenili le 600 evrov, spletno stran pa so postavili kar v lastni režiji.

Objekt tržijo različnim skupinam
Objekt se trži, ‘najamejo ga podjetja, zaključne skupine ali pa skupine obletnic valete, najbolj polno pa je seveda v decembru’ je pojasnila Gabričeva.  S trženjem objekta želi lastnik, torej občina in upravljalec DDT dobiti ‘vsaj neko povračilo stroškov’ in objekt obdržati na nivoju, je še dodala podžupanja.

SORODNI ČLANKI:

Država je ustanovila Regijske destinacijske organizacije, ki naj bi poskrbele za promocijo turizma v posameznih regijah in prihod novih turistov. Danes je njihova usoda pod vprašajem, odgovorov pristojnih ni, pravijo v Zasavski turistični organizaciji.

foto: DDT

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...