13.4 C
Trbovlje
ponedeljek, 3. oktobra 2022
ZON.siAktualnoNovih 200 kvadratov za zagorsko knjižnico

Novih 200 kvadratov za zagorsko knjižnico

Zgodba zagorske knjižnice ima že dolgo brado. Prostorska stiska že leta pesti Knjižnico Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi, a to naj bi se kmalu spremenilo. Občina Zagorje je že pred leti odkupila prostore ZZZS, domačinom poznane kot prostore bivše Pošte. Direktor knjižnice Matej Strgaršek se veseli nove pridobitve, kjer bodo na 200 kvadratnih metrih uredili mladinski oddelek. Poleg tega bodo poskrbeli za ustrezno infrastrukturo, ki bo omogočala dostop invalidom in mamicam z vozički.

V večernih urah bodo lahko uredili prostor za literarne večere, ure pravljic, predstavitve in potopisne večere pojasni direktor. Trenutno občina ureja spremembo namembnosti objektu, ki bo v letu 2020 doživel rahlo zunanjo in obsežnejšo notranjo preureditev.

Matej Strgaršek direktor Knjižnice Mileta Klopčiča

Zanimalo nas je tudi, kako bodo urejeni sedanji prostori. Vizija, ki jo ima direktor Strgaršek je, da bi spodnji del, kjer sedaj domuje mladinski oddelek spremenili v leposlovni odrasli oddelek, zgornji prostori pa bi služili strokovni literaturi.

ZZZS se seli v zagorsko občino

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev....
X