12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoBi nekaj mesecev preživeli na Poljskem?

Bi nekaj mesecev preživeli na Poljskem?

Mladinski center Trbovlje išče EVC prostovoljce za projekt na Poljskem.

Evropska prostovoljna služba (EVS) mladim ponuja možnost daljšega bivanja in dela v gostiteljski organizaciji v drugi državi. Organizacija išče 2 prostovoljca za delo na projektu “Let’s develop together” v Torunju na Poljskem v okviru organizacije The Voluntary Laboru Corps. Enega za obdobje februar – junij 2017 in enega za enomesečni EVS projekt v juliju ali avgustu 2017.

Glavni cilj projekta »Let’s develop together” je skozi različne izobraževalne dejavnosti, predvsem preko neformalnih metod in medkulturnega učenja, pomagati mladim, ki jim grozi socialna izključenost.

Pomoč mladim, ki jim grozi socialna izključenost

Naloge prostovoljcev bodo po besedah Vesne Lenič iz Mladinskega centra Trbovlje v veliki meri prilagodljive in odvisne od njihovih želja ter talentov, predvsem pa bodo obsegale podporo pri izvajanju izobraževalnih dejavnosti in prostočasnih delavnic, načrtovanje in vodenje kulturnih in jezikovnih delavnic, sodelovanje pri delovanju enot za lokalno skupnost, pomoč pri sestankih glede projektov EVS in Erasmus+ na lokalnih univerzah in šolah in sodelovanje pri »Eurolessons« na lokalnem Eurodesk uradu. Poleg tega bi načrtovali in izvedli lasten projekt v skladu z razpoložljivimi sredstvi in časom in projekt promovirali preko spleta.

MCT delavnica1
Foto: MCT

“Delo EVS prostovoljca je v korist gostiteljske organizacije ali lokalne skupnosti, hkrati pa izvajanje praktičnih nalog predstavlja preizkušnje, ob katerih poteka učni proces prostovoljca. Prostovoljcem so priskrbljena osnovna sredstva za življenje, ki jih krije program ERASMUS +, zdravstveno zavarovanje ter stroški potovanja,” pravi Leničeva in dodaja, da Mladinski center Trbovlje gosti in pošilja mlade EVS prostovoljce v tujino že 10 let.

Vsi mladi, ki jih zanima projekt na Poljskem ali Evropska prostovoljska služba na splošno lahko več informacij pridobijo v Mladinskem centru Trbovlje ali preko e-pošte vesna.lenic@mct.si.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...