15 C
Trbovlje
ponedeljek, 20. marca 2023
ZON.siAktualnoBeovićeva v Trbovljah: Ne znamo zagotoviti dobrih pogojev za delo zdravnikov

Beovićeva v Trbovljah: Ne znamo zagotoviti dobrih pogojev za delo zdravnikov

Direktorja dveh zasavskih zdravstvenih ustanov skupaj s sodelavci sta se srečala s predsednico Zdravniške zbornice Slovenije Bojano Beović. Kako rešiti kadrovske probleme, ki jih Zasavje, kot specifična regija ima, je bilo glavno vprašanje dneva. 

V sklopu regijskega obiska je Beovićeva ocenila, da je Zasavje specifična regija, ki je od Ljubljane daleč in ni. To je regija, v kateri vsak prebivalec dobi izbranega zdravnika, če si ga želi imeti, pravi. »Zasavje je od Ljubljane daleč in ni! Vodstvo zdravstvenega doma nam je predstavilo primer dobre prakse, in sicer sodelovanje s študenti iz regije. Dom namreč tem študentom omogoča, da se spoznajo z naravo dela in se po zaključku študija zaposlijo v regiji.« Kot primer dobre prakse je izpostavila sodelovanje zdravstvenega doma v Trbovljah z domom upokojencev.

Direktor ZD Trbovlje Denis Tomše je povedal, da so v zadnjih pet letih vse ambulante družinske medicine zapolnili z ustreznim kadrom. Težave imajo s pediatrijo, saj je ena zdravnica na porodniškem dopustu, druga je na specializaciji, težave rešujejo z zunanjimi sodelavci. Kot je pred časom že povedal za naš portal, pa v Trbovljah potrebujejo še psihiatra.

Trboveljska bolnišnica težave s specializanti, odpirajo nove programe

Trboveljska bolnišnica ima težave z mladimi zdravniki, ki so na specializaciji v Ljubljani ali Mariboru. Vodstvo bolnišnice je namreč opozorilo, da bi potrebovali redni stik s temi specializanti, ki bi lahko vsaj en dan tedensko delali v bolnišnici. Direktor trboveljske bolnišnice Metod Kurent je še povedal, da bo zdravniška zbornica pomagala pri prihodu dveh tujih zdravnikov v Trbovlje, ki bosta imela na voljo tudi kadrovski stanovanji.

Trboveljska bolnišnica pa se sicer te dni aktivno usmerja v odprtje dveh pomembnih ambulant – za žilno kirurgijo ter otroško pediatrično kirurgijo.

Glede dolgoletnega problema pomanjkanja zdravnikov v Sloveniji, tudi kadar gre za kadre iz tujine, je Beovičeva prepričana, da v Sloveniji ne znamo zagotoviti dobrih pogojev za delo in zdravnikov zadržati. ZZS pomaga pri postopkih nostrifikacije in pospešuje vse ostale postopke za zaposlovanje zdravnikov.

Kurent: “To bo izziv, sem si mislil in glede na to, da sem po srcu Trboveljčan, sem se vrgel v papirje in začel raziskovati.”

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X