22.7 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.si1+1=2Baletno šolo bodo prodali, v glasbeno pridejo drugi

Baletno šolo bodo prodali, v glasbeno pridejo drugi

Zagorsko baletno šolo oziroma objekt, kjer glasbena šola izvaja baletni program planira zagorska občina prodati, zato je nepremičnino že dala v načrt razpolaganja z nepremičnim premoženjem.

Denar od prodane nepremičnine naj bi primaknili znesku samoudeležbe za energetsko sanacijo Sveine zgradbe.

Nova glasbena šola v Svei, kaj pa stara?

Trenutno pripravljajo oceno vrednosti stavbe baletne šole, glasbena šola pa naj bi po izselitvi, kot pravi župan Matjaž Švagan, odprla vrata medgeneracijskem centru, ki bo tako dobil nove prostore. Tudi Punkt bo iz prostorov nekdanje zdravstvene zavarovalnice svoje mesto našel tam. Gre za “združitev dveh nevladnih organizacij, medgeneracijskega društva – mladih, srednjih in starejših generacij … opisuje uresničitev “Švaganovega načrta” kot mu sam pravi prvi mož Zagorja.

S preselitvijo Punkta bodo prostori ponovno odprti za knjižnico. V letu 2018 v Zagorju pripravljajo projekt za knjižnico, za investicijo v manjšem obsegu. “Seveda pa teh 200 kvadratov pomeni, da bo knjižnica že letos lahko namenila mladinskemu ali odraslemu oddelku”

SORODNI ČLANKI:

Punktovci danes odpirajo javno pisarno

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...