17.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoPunktovci danes odpirajo javno pisarno

Punktovci danes odpirajo javno pisarno

Punkt, Laboratorij za kreativne industrije, danes, ob 18. uri, na Cesti Borisa Kidriča 2, v Zagorju odpira javno pisarno, prostor, kjer se aktivirajo ideje, pletejo mreže in delijo znanja.

Punktovci so se iz Trbovelj širili še v Zagorje.

Nove začetke bodo proslavili z obilo dobre glasbe izpod prstov in pljuč Big Banda Zagorje, bobnarske skupine Perkakšns in DJ-ja. Pa z druženjem ob specialitetah VegeKuhne, klepetu ter spoznavanju zasavske ustvarjalne skupnosti.

Dražba za elektronsko ključavnico

Dogodek dogodka bo dražba storitev in produktov, ki so jih prispevali zasavski ustvarjalci. Zbrana sredstva bodo namenili nakupu elektronske ključavnice, ki jo vsaka javna pisarna krvavo potrebuje. Cilj je zbrati 400 evrov, da bodo nočne ptice lahko sodelale tudi ponoči, kar je za ustvarjalce precej značilno.

Letošnji projekti Punkta

Nadaljujejo s projektom Post-Apokalypsa.

Poleg upravljanja prostora in skupnosti na lokaciji v Zagorju, se bodo Punktovci lotili
izobraževalno-naložbenega projekta ‘Skupnost za boljše finance podjetij z družbenim učinkom’, ki je s pridobljenimi sredstvi Evropske komisije podprt nacionalni projekt, v katerem sodelujejo kot ključni strateški partnerji.

Eden od projektov je tudi ‘Gradimo zasavski ekosistem prihodnosti (GZEP)’, razvojni forumi zasavske skupnosti, za katerega so skupaj z RRA Zasavje začeli pridobivati sredstva za delovanje in izvedbo pobud in projektov, ki nastajajo znotraj forumov – neke vrste regionalni participatorni proračun, nadaljujejo tudi s Post-Apokalypso, turističnim produktom z družbenim učinkom, kot nam je pred časom povedala Tanita Hohnjec iz Punkta.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...