11.5 C
Trbovlje
sobota, 15. maja 2021
ZON.siAktualnoAnja Drnovšek: Ko ni v gledališču ali na snemanju - je na...

Anja Drnovšek: Ko ni v gledališču ali na snemanju – je na konju

Izlačanko Anjo Drnovšek poznamo po številnih gledaliških predstavah, v zadnjih letih pa tudi z malih ekranov. Bila je Lidija v humoristični seriji Lepo je biti sosed primarijka Rebeka Kern v seriji Usodno vino, nastopila je tudi v seriji Reka ljubezni. V novi originalni slovenski seriji Najini mostovi pa je zasanjana Valerija Furlan. Sodelovala je tudi z zagorskim filmskim ustvarjalcem Matevžem Luzarjem.

Anja pa ni le odlična igralka, je tudi izvrstna jahačica, ki se spozna na dresuro konj, poleg tega je letos postala predsednica Konjeniškega društva Trbovlje.

V zasebnem življenju čisto drugačna kot na malih zaslonih

Že njen oče je ljubiteljsko jahal pri Hribarju na Izlakah. Pravijo, da je Anjo že pri dveh ali treh letih posadil na konja in takrat se je rodila ljubezen, ki traja še danes. In ko ni v gledališču ali snemanju, jo lahko srečate v Trbovljah, natančneje v Retju.

Če ste Anjo Drnovšek, videli v gledališču ali na TV ekranu, veste, da je večinoma zelo urejena, nežna in elegantna. Ko stopi z odra pa je odločna, energična, v jahalnih hlačah in škornjih, na vročem soncu in srečno med dresuro konj.

“Pravzaprav živim v avtu.”

Zase pravi takole: »Pravzaprav živim v avtu. Takole je: Doma sem z Izlak, živim v Ljubljani, zaposlena sem v koprskem gledališču, v Trbovlje pa prihajam, ker so konji moja ljubezen že od majhnih nog. Ko pa sem že v Zasavju, se obvezno razvajam v mamini kuhinji

In nam zaupa še skrivnost. Nekega dne bi rada prišla nazaj v Zasavje živet – in to v bližino Medijskega gradu – tam, kjer živijo njeni.

Kako pa je Anja zašla v Retje?

»Nekaj časa sem jahala v Kisovcu, potem pa so me starši vpisali v KK Ježa pri Ježu v Radomljah, kjer sem ostala okrog 15 let do upokojitve mojega prvega konja. V Radomljah sem se veliko naučila in tudi tekmovala. Ko sem iskala namestitev za konja, sem izvedela za prostor v Retju. Od takrat sem tu.«

V Konjeniškem društvu Trbovlje so jo letos izbrali za predsednico društva. Letos v društvu praznujejo tudi 25 let delovanja.

»Vsi naši člani so super, « poudarja Anja. »Veliko je otrok, predvsem deklic. Se pa rada pohvalim, da imamo tudi tri fantke. Fantje bolj uživajo v skokih, zato imamo tudi primernega konja.« V Retje prihaja trideset rednih jahačev, ki trenirajo enkrat na teden. Potrebovali bi več šolskih konj, zato so treningi razporejeni 4-5 krat tedensko, da konj ne bi preveč obremenili.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja - 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo...