20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.si1+1=2Ali župani podpirajo svoje občane v bitki za odprtje šol in vrtcev?

Ali župani podpirajo svoje občane v bitki za odprtje šol in vrtcev?

Vsem štirim zasavskim županom smo poslali vprašanje že pred protesti – ali se bodo udeležili in kakšno je njihovo mnenje … Na “ulici” ni bilo nobenega izmed njih, njihova podpora v povezanem pismu Vladi, pravijo vsi, ki so podali zelo politično korektne odgovore, zapakirane v celofan. 

Odgovorili so tako:

Jasna Gabrič, županja Občine Trbovlje

Kar se odpiranja oz. zapiranja šol tiče, smo župani v skupni izjavi in pismu premieru povedali svoje. Še vedno apeliramo na pristojne, da najdejo boljšo rešitev kot je odpiranje in zapiranje iz tedna v teden. Prav tako smo kot občina že povedali, da obsojamo vsakršno nasilje in uničevanje lastnine. Razumemo pa tudi občane, da so naveličani vsega in si, tako kot mi, želijo rešitve.

Matjaž Švagan, župan Občine Zagorje ob Savi

Strinjanje ali nestrinjanje z različnimi vladnimi odločitvami je vedno stvar vsakega posameznika, oblika prikaza pa demokratična pravica vsakega posameznika. Sam pa imam kot župan dolžnost, da poskrbim za zdravje in življenje slehernega občana oziroma občanke in zagotovim varno življenje v občini. Ostajam pri stališču, da je potrebno stvari urediti na miren, predvsem pa varen način za vse, pri tem pa je skrb za otroke seveda prednostna. Zasavski župani smo v zvezi s tem Vladi RS in pristojnim službam napisali pismo, s katerim ste seznanjeni o zahtevi po odprtju šol.

Marko Funkl, župan Občine Hrastnik

Protesta se v Hrastniku župan ni udeležil, se pa je “sprehodil” okoli šole na Dolu in posnel video sporočilo svojim občanom, v katerem je pojasnil, da razume občane in da lahko mnenje izrazi vsak, “sploh v Zasavju smo poznani po tem”, le paziti je treba, je še opozoril, da se pri tem nihče ne okuži. Ob tem pa je izrazil še svojo podporo tudi pedagoškim delavcem in dodal, da si želi da bo teden, ki prihaja poln optimističnih novic. 

 

Vprašanja smo poslali tudi litijskemu županu, ki pa na naša vprašanja ni odgovoril.

FOTO: Okoli 1000 Zasavcev na ulice zaradi zaprtih šol

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...