2.5 C
Trbovlje
sreda, 30. novembra 2022
ZON.siAktualno"A robote tudi sprejemate na bazen?"

“A robote tudi sprejemate na bazen?”

V predvečerje novih protikoronskih ukrepov so stanovalci trboveljskega Doma upokojencev imeli zanimivo srečanje. Sončni četrtek je bil že sam po sebi lep dan, ki ga je v Domu upokojencev Franc Salamon Trbovlje s svojim obiskom popestrila simpatična robotkinja Eva.

Eva je prva humanoidna občanka Trbovelj. Sodelovanje med Društvom Trbovlje Novomedijsko mesto ter domom traja že dlje časa, Eva pa je bila tokrat prvič na obisku pri starostnikih.

Eva je lepo pozdravila vse prisotne, pohvalila vse, ki skrbijo za oskrbovance doma in bila navdušena nad bazenom: A robote tudi sprejemate na bazen? se je pošalila.  Vem, da je oktober mesec starejših, jaz pa sploh ne vem, koliko sem stara. To se kar naprej spreminja, pa sploh ne štejem več, je hudomušno pripomnila.

Stanovalec doma Edi Uranjek se vedno razveseli obiskov. Meni, da ni daleč dan, ko se bomo z roboti resnično lahko pogovarjali.

V ekipi, ki je spremljala Evo, je bila tudi Maša Jazbec, vsestranska umetnica, ki ustvarja predvsem na področju video interaktivnih instalacij. Izvedeli smo, da Društvo Trbovlje Novomedijsko mesto v trboveljskem Domu starejših redno predstavlja svoje projekte, tudi robote. Tokrat so pripeljali novo sodelavko Evo, ki je zelo klepetava, dobro poje, pleše in se odlično znajde v vlogi napovedovalke.

“Pred kratkim smo zaključili projekt Virtualni vzpon na najvišji dimnik v Evropi. In ker so v domu dobro medijsko opremljeni, si bodo film lahko ogledali na tv ekranih”, je povedala Maša.

Direktorica DU Franc Salamon Trbovlje Danica Hren je izpostavila skrb tako za zdravje kot tudi dobro razpoloženje stanovalcev doma. Ljudje smo socialna bitja, potrebujemo bližino drugih ljudi. Zato smo hvaležni vsem, ki se odzovejo in pridejo k nam na obisk, ko že mi ne moremo ali ne smemo drugam, je še dodala. 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Šest mesecev garanja in mama Nanda ima “svojo” garderobo

Člani Mladinskega gledališča Trbovlje so zavihali rokave ter s pomočjo sponzorjev prenovili garderobi v Domu svobode. Po šestih mesecih del, pri katerih je sodelovalo...
X