-- OGLAŠEVANJE --

8. DAN DRUŽENJA VSEH GENERACIJ ŠPORT – ŠPAS

-- OGLAŠEVANJE --

V soboto, 16. 5. 2015, smo imeli na Osnovni šoli Ivana Cankarja Trbovlje športni dan, in sicer druženje in gibanje v okviru akcije Šport-špas, druženje vseh generacij.

Aktivnosti so potekale prilagojene vremenu, tako smo del aktivnosti izvedli v učilnicah, šolski telovadnici in tudi na prostem. Žal je odpadlo gibanje v naravi, ker je ponagajal dež.

Zbrali smo se v šolski telovadnici in se razgibali ob plesu. Nato so učenci od 1. do 4. razreda odšli v učilnice, kjer so imeli pripravljene različne socialne igre, nekaterim so se pridružili tudi predstavniki Planinskega društva Kum Trbovlje in spregovorili o varnem pohodništvu.

Učenci od 5. do 9. razreda so v telovadnici tekmovali v zabavnih štafetnih igrah. Oblikovali so mešane skupine učencev, da je bilo tekmovanje bolj izenačeno in tudi zabavno.

Ob 10. uri smo imeli malico, pripravila jo je skupina učencev pod vodstvom mentorice, pekarna Žito pa nam je darovala kruh. Ponudili smo šolski med, maslo, domače marmelade in zeliščne napitke, ki so jih pripravili v Zasavskih lekarnah.

V sodelovanju s slovensko karitas smo v izvajanje športnega dne vključili Tek podnebne solidarnosti, udeležilo se ga je precej učencev, učiteljev in staršev. Trboveljski policisti so nam pomagali z varovanjem prehodov. Na stojnicah so se predstavili nekateri šolski krožki (turistični, čebelarski) in izvenšolske dejavnosti (socialno podjetništvo), planinci PD Kum Trbovlje so razstavili pohodno opremo, gospa Kirič iz Diabetološke ambulante Bolnišnice Trbovlje pa je merila krvni sladkor in vse zainteresirane izobraževala o pomenu zdrave prehrane in gibanja.

V telovadnici se je plesalo, žogalo in plezalo, igrala se je tudi odbojka, in sicer med učenci, bivšimi učenci, starši in učitelji. Na začetku prireditve nas je pozdravila gospa županja, na koncu smo podelili priznanja nekaterim udeležencem.

Vir: OŠ IC

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --