2.8 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualno77-letnik vozil pijan in brez vozniškega dovoljenja

77-letnik vozil pijan in brez vozniškega dovoljenja

V tem tednu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V ponedeljek je vodja gradbišča naznanil kaznivo dejanje tatvine akumulatorja na prenosnem semaforju. Materialna škoda znaša 250 evrov, sledi kazenska ovadba.

Na trboveljskem kopališču je 46-letni občan kršil javni red in mir, zaradi česar so mu policisti izdali plačilni nalog. Pri kontroli cestnega prometa pa so policisti ustavili 77-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal rezultat 0,64 mg/L. Vozniku so osebno vozilo zasegli in prepovedali nadaljnjo vožnjo, na pristojno okrajno sodišče pa je bil podan obdolžilni predlog.

V torek je na zasebnem parkirnem prostoru na Mestnem trgu prišlo do prometne nesreče z udeležbo osebnih avtomobilov, pri čemer so policisti opravili ogled. Nastala je materialna škoda okrog 2000 evrov. Glede dogodka je bil napisan uradni zaznamek.

V sredo so policisti so po zaznanem kaznivem dejanju nasilja v družini v Trbovljah, 23-letnemu storilcu izrekli prepoved približevanja do žrtve, ki jo je preiskovalni sodnik v nadaljnjem odločanju podaljšal še za dodatnih petnajst dni. Zoper storilca sledi kazenska ovadba, prav tako se je v zadevo vključila pristojna enota Centra za socialno delo, za ustrezno zaščito žrtve.

V četrtek so policisti po klicu občana intervenirali v stanovanjskem bloku v Trbovljah, kjer je 65-letni občan motil nočni mir in počitek. Zaradi kršitve so mu policisti izdali plačilni nalog.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so bili zagorski policisti obveščeni o tatvini euro palet na območju Zagorja ob Savi. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo. V nadaljevanju pa so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Litije. Povzročitelju so izdali plačilni nalog. V popoldanskem času pa so bili policisti obveščeni o vožnji kros motorja na Izlakah, a motorista niso izsledili.

V torek v dopoldanskem času se je na policijsko postajo zglasila občanka, ki je prinesla najden mobilni telefon. Lastnika so našli in mu telefon vrnili.

V sredo v jutranjih urah so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Hrastnika, kasneje so z glavne ceste Zagorje – Litija odstranili večji kamen, v popoldanskem času pa je zopet na policijsko postajo občanka prinesla najden telefon. Tudi lastnika tega telefona so našli in mu ga vrnili.

V četrtek so zagorski policisti obravnavali kaznivo dejanje izsiljevanja, pri katerem je neznani storilec preko spletnih aplikacij izsiljeval mladoletnega oškodovanca. Policisti še zbirajo obvestila o storilcu in bodo po vseh zbranih obvestilih obveščali Okrožno državno tožilstvo.

PP Litija

V ponedeljek okoli 15.40  so na Vačah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo dveh vozil zaradi nepravilnega srečanja. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od obravnave. Popoldne pa so policisti posredovali v Litiji, kjer je je voznik zaradi  neprevidnega odpiranja vrat poškodoval drugo vozilo, parkirano poleg njega.

V torek so v Litiji obravnavali sum kaznivega dejanja zatajitve, in sicer je občanka na vlaku Ljubljana – Litija pozabila denarnico, ki so jo je prilastil neznani storilec. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prav tako v torek ob 15.20 uri so posredovali v prometni nesreči v Senožetih, kjer je voznica osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljala izven vozišča in trčila v drevo. V nesreči je voznica utrpela lažje poškodbe. Zoper njo vodijo prekrškovni postopek. Zvečer pa so v Litiji pri kontroli prometa občanu zasegli osebno vozilo, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog na sodišče.

V sredo zvečer so pri Litiji obravnavali sum kaznivega dejanja nezakonitega lova, in sicer je neznanec ustrelil srno, ki jo je našel revirni lovec in obvestil policijo. Kaznivo dejanje policisti še raziskujejo.

V četrtek dopoldan so v Litiji obravnavali sum kaznivega dejanja tatvine. Neznani storilec  je iz vozila Renault Clio odtujil obe prednji meglenki in pri tem lastnika oškodoval za 200 evrov. Policisti okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo. Popoldan pa so policisti v Litiji obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer so kršitelju izdali plačilni nalog.

Ob 18.30 uri istega dne so v Jevnici na lokalni cesti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v podvoz pod železnico. Nastalo je za okoli 5000 evrov škode. Zoper voznika vodijo prekrškovni postopek. Zvečer so na Spodnjem Logu obravnavali še prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

PP Hrastnik

V ponedeljek so hrastniški policisti posredovali v gostinskem lokalu, kjer je prišlo do kršitve javnega reda oziroma spora dveh oseb. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog. V sredo so občanu zasegli manjšo količino snovi, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po analizi bo sledil ustrezen postopek o prekršku.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...