-- OGLAŠEVANJE --

60 let se že neprekinjeno sestajajo slikarji enkrat letno v Zagorju – temu na čast ulična razstava

-- OGLAŠEVANJE --

Potem ko je bila od marca letos v mestnem središču, ob glavni cesti med krožiščem in Sparom, na ogled postavljena ulična razstava fotografij, ki so prikazovale življenje in delo dr. Janeza Drnovška, je Občina Zagorje ob Savi v minulih dneh postavila novo razstavo, ki obeležuje zgodovino Slikarske kolonije Izlake-Zagorje.

V ponedeljek se je začela že 60. Slikarska kolonija Izlake-Zagorje, ki je najstarejša tovrstna galerija v Srednji Evropi. Tokratna ulična razstava skozi fotografije predstavlja zgodovino kolonije, ki se je začela leta 1964, ko je nekaj slovenskih likovnih razumnikov staknilo glave in sklenilo, da bodo po južnem in vzhodnem vzoru tudi v Sloveniji ustanovili večdnevno slikarsko druženje.

Že takoj na začetku delovanja Slikarske kolonije Izlake-Zagorje so bili postavljeni dokaj visoki standardi v zvezi z izborom umetnikov, ki so bili vabljeni k sodelovanju, in seveda dandanes ni nič drugače. Zato niti ne preseneča podatek, da je bilo od leta 1964 do danes med slovenskimi udeleženci kolonije kar 32 takšnih, ki so bili nagrajeni s Prešernovo nagrado oziroma nagrado Prešernovega sklada na področju likovne umetnosti. Na ulični razstavi so zato predstavljeni tudi Prešernovi nagrajenci, ki so sodelovali v naši koloniji.

Delavski dom postal atelje za umetnike iz 6 držav

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --