9.6 C
Trbovlje
sobota, 24. februarja 2024
ZON.siAktualnoDelavski dom postal atelje za umetnike iz 6 držav

Delavski dom postal atelje za umetnike iz 6 držav

Na tokrat že šestdeseto slikarsko kolonijo prihajajo umetniki iz bližnjega in daljnega sveta. Lani je umetniški vodja kolonije Milan Razboršek obljubil, da bo šlo tokrat za jagodni izbor.

Kolonija, ki traja 10 dni, je obenem tudi najstarejša v tem delu sveta. Letošnjega delovnega druženja umetnikov se udeležuje 12 slikarjev šestih držav. Iz Slovenije na koloniji sodelujejo Maša Gala, Anja Jerčič, Dušan Kirbiš, Aleksij Kobal, Ivo Prančič in Oto Rimele.

Umetnice in umetniki bodo imeli atelje v Delavskem domu Zagorje, bivali bodo v gostišču Kum, kjer se bodo danes tudi zbrali. Kolonija bo, kot je to običajno, trajala deset dni. Ob sami koloniji bodo organizirani številni spremljevalni dogodki, kot so otroška likovna delavnica, uradna predstavitev udeležencev 60. srečanja slikarjev ter pogovor z letošnjima Prešernovima nagrajencema Nikolajem Beerom in Hermanom Gvardjančičem.

V sredo, 19. julija, bo od 12. ure na ogled priložnostna razstava nastalih likovnih del v Delavskem domu Zagorje.

Slikarska kolonija Izlake-Zagorje je najstarejše delovno druženje slikarjev: vse od junija 1964, ko se je enajst slovenskih slikarjev prvič zbralo v izlaških Medijskih toplicah, vztraja v čudovitem procesu nastajanja podob. V polstoletnemu veku se ni veliko spreminjala; premišljeno utemeljena in dobro vodena je bila med slikarji ves čas visoko cenjena, vabila nanjo so radi sprejemali umetniki iz Slovenije in daleč prek njenih meja, iz Evrope in tudi širše.

Razboršek je prepričan, da bo številka 60 v znamenju jagodnega izbora

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...