5.4 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.siAktualno6-članska družina iz Hrastnika v požaru ostala brez vsega. Jim lahko pomagate?

6-članska družina iz Hrastnika v požaru ostala brez vsega. Jim lahko pomagate?

“Nad pečjo sem, kot ponavadi, sušila mokra oblačila, ko sem v odsevu računalniškega ekrana v dnevni sobi nenadoma zagledala ogenj,” se sobotnega večera, ki se je spremenil v noč groze, spominja Hrastničanka, mamica štirih otrok Mojca Horvat.

V šoku, pravi Mojca, je začela reševati goreče brisače iznad peči, šele nato se je spomnila in odhitela po gasilski aparat na hodniku, a ga ni znala vključiti. Nato se je zavedla, da mora iz gorečega stanovanja rešiti otroke in sebe. Njen partner je bil v službi, z vpitjem pa je na pomoč priklicala sosede, ki so poskrbeli za otroke. Njihov dom na Cesti 1. maja 23 v Hrastniku je bil kljub hitri intervenciji gasilcev uničen, tako da v njem ni več mogoče živeti.

V nadomestnem stanovanju, a brez opreme in štedilnika

Občina je 6-članski družini hitro priskočila na pomoč in ji zagotovila nadomestno občinsko stanovanje na Cesti 1. maja 38. “Povezali smo se hrastniškim Rdečim križem, ki je družini zagotovil najnujnejše pohištvo in druge najnujnejše potrebščine (odeje, vzglavnike, posteljnino, hrano, …), ki jih je družina potrebovala. Poskrbeli smo tudi za prevoz pohištva in opreme. V pomoč družini se je vključil tudi Center za socialno delo Hrastnik,” so povedali na občini Hrastnik.

Otroci se sprašujejo

“Zaradi opeklin imam po rokah mehurje, sicer prihajamo k sebi. Otroci, ki so nekaj dni prespali pri babici, še večkrat sprašujejo, zakaj se nam je to moralo zgoditi. Sicer smo že v novem stanovanju, ki pa žal ni opremljeno. Nimamo pohištva, sedežne, omar, niti štedilnika, tako da nam kaj skuhajo moji starši,” pravi Mojca.

Jim lahko pomagate?

Zagorski Rdeči križ jim je sicer zagotovil nekaj jogijev in odej, a na eni sami postelji, ki jo imajo, zdaj spijo štirje otroci. Na Centru za socialno delo Hrastnik naj bi jih povezali tudi s Karitasom, kjer jih še niso poklicali. Fantje, stari štiri, sedem, devet in deset let in tudi Mojca bi potrebovali oblačila, saj iz tistih, ki so jim ostala, tudi s pranjem ne spravijo vonja po dimu.

Zagotovili smo jih nekaj hrane, obutve, posteljo, sesalnik, televizijo, otroško sobo in pisalno mizo, so povedali na hrastniškem Rdečem križu. Poskusili jim bodo priskrbeti tudi kuhinjo. Družina pa bi poleg štedilnika potrebovala tudi vso kuhinjsko posodo, od žlic do loncev še pravijo na Rdečem križu, kamor se lahko obrnete, če lahko pomagate družini Mojce Horvat.

Rdeči križ Hrastnik lahko pokličete na telefonski številki 03 566 77 50 ali na 041 738 909.

SORODNI ČLANKI:

FOTO in VIDEO: Zgorelo stanovanje, evakuirali stanovalce

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...