29.4 C
Trbovlje
torek, 22. junija 2021
ZON.siAktualno4 milijone za hrastniško obrtno cono steklarne in kemične

4 milijone za hrastniško obrtno cono steklarne in kemične

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Obrtno industrijska cona Steklarna – TKI Hrastnik«. Za 4 milijone evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Hrastnik v okviru Dogovora za razvoj Zasavske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 2,5 milijona evrov.

V okviru projekta bo Občina Hrastnik vzpostavila javno infrastrukturo v Obrtno-industrijski coni Steklarna – TKI Hrastnik, ki bo omogočila postavitev novih poslovnih objektov ter s tem ugodne pogoje za izvajanje poslovne dejavnosti malih in srednje velikih podjetij. Natančneje, komunalno bo uredila 1,9 hektarja stavbnih zemljišč s pripadajočo cestno infrastrukturo – vodovod, kanalizacijo, plin, javna parkirišča za potrebe podjetij in dostopne ceste do površin za gradnjo v coni.

Občina naj bi, kot pravijo, z naložbo povečala vrednost malih in srednje velikih podjetij v občini ter spodbudila podjetništvo.

Zasavje na prvem pozivu “padlo ven”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do novega patronažnega vozila z dražbo dresov zasavskih športnikov

Pri nakupu patronažnega vozila, ki ga Zdravstveni dom Zagorje nujno potrebuje, so se odločili za pomoč preko zbiranja denarja z licitacijo dresov vrhunskih zasavskih...