10.7 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.siAktualnoZasavje na prvem pozivu “padlo ven”

Zasavje na prvem pozivu “padlo ven”

Trije ambiciozne projekti, ki so jih Zasavci predstavili vladi, so iz prvega poziva izpadli.

Zasavski dogovor je veljal, da se najprej prične s hrastniškim projektom pametne tovarne, nadaljuje pa še z zagorskim letalskim centrom in trboveljskim novomedijskim mestom.

Hrastniška industrijska cona na čakanju

Spomnimo, s postavitvijo pametne tovarne za Steklarno Hrastnik in novega obrata TKI kemične tovarne, bi ne le ohranili 900 obstoječih delovnih mest, temveč, kot je izpostavil župan Miran Jerič, pridobili še 70 novih obenem pa vstop v mesto spremenili v industrijsko cono in vse stanovanjske objekte na tem mestu porušili.

“V prvem planu ne bo nobenega zasavskega projekta”, zato bodo zasavski župani čakali na naslednji vlak, je sodeč po današnjem obisku gospodarskega ministra Zdravka Počivalška in ministrice za razvoj Alenka Smerkolj ocenil Jerič.

Ministrica Alenka Smerkolj

Zakaj smo Zasavci izpadli iz prvega plana, nam od gospodarskega ministra ni uspelo izvedeti, saj je po uradnem delu srečanja urno odhitel.

Potrebne bodo spremembe operativnega programa, so danes dorekli na srečanju. “Najbolj pomembno dejstvo je, da bomo po tem, ko bo zaključen prvi poziv, v okviru drugega poziva regijam namenili 420 milijonov evrov” je namen današnjega posveta opisala ministrica Alenka Smerkolj. Gre za znesek, ki bo, kot je še dejala, “zadovoljil tudi tiste, ki vladi na nek način očitajo, da smo na regije pozabili.”

Upamo, da bo več sredstev namenjenih lokalnim skupnostim in preprostejšim postopkom za črpanje sredstev, pravi trboveljska županja Jasna Gabrič in dodaja, da je “razvoj države v veliki meri odvisen od razvoja lokalnih skupnosti.” Zagorski župan Matjaž Švagan je optimističen in pričakuje, da bodo na naslednjem pozivu vsi trije zasavski projekti dobili potreben zagon s strani države in bo tako projekt letališča s tehnološkim parkom na Ruardiju dokončano do konca leta 2018.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...