-- OGLAŠEVANJE --

36 Trboveljčanov redno naokrog s Trajbi-jem

-- OGLAŠEVANJE --

Na trboveljski občini so zadovoljni, kako so občani sprejeli sistem Trajbi, torej električna kolesa namenjena vožnji po mestu. 

Trenutno je registriranih 174 uporabnikov, poročajo, 36 pa je takšnih, ki si kolesa redno izposojajo. Vsega skupaj sistem šteje 16 koles, ta pa so parkirana na štirih lokacijah.

Poizvedovali smo, koliko kilometrov in ur so kolesa že prevozila, a teh podatkov na občini nimajo, saj, kot pravijo, ni montiranih GPS naprav. Beležijo se izposoje po mesecih, kolesa so največ v uporabi v toplejših mesecih.

Sistem je zaživel februarja 2020, tik pred pričetkom epidemije in bil zato nekaj časa v mirovanju. Od prvih huliganov, ki so uničili kolesa, so z varščino in novim sistemom registriranja ustavili uničevanje sodobnih prevoznih sredstev.

“Da bi celoten sistem izposoje približali tako občanom kot tudi turistom, smo že v dogovorih o poenostavitvi postopka registracija,” pravijo na Občini Trbovlje, kjer so letos tudi zmanjšali strošek uporabo oziroma varščino in 50 na 10 evrov.

Trajbi v dveh mesecih izposojen 100krat

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --