-- OGLAŠEVANJE --

30 let ZD Radeče: Gospodarski minister se spominja, kako je gradnjo opazoval kot mlad Radečan

-- OGLAŠEVANJE --

Zdravstveni dom Radeče v tem letu obeležuje 30 let samostojnega delovanja. Natančneje od 1. januarja 1993 dalje ne deluje več pod okriljem okoliških zdravstvenih organizacij.

Milan Pečnik in Branko Vurnek.

Novo obdobje pa krasi nova zgradba, v katero pacienti zahajajo še danes. Do leta 1993 je Zdravstveni dom Radeče deloval znotraj Zdravstvenega centra Celje, pod katerim je leta 1986 nastala odločitev o gradnji nove stavbe Zdravstvenega doma. Takratni objekt je bil premajhen in nefunkcionalen. Razmere za delo so bile otežene in pacienti so se za prejem kvalitetne zdravstvene oskrbe vozili v druge Zdravstvene domove v okolici Radeč, največkrat v Trbovlje, Laško ali Sevnico.

Temeljni kamen je bil položen že leta 1987, a se je zaradi birokratskih težav gradnja zavlekla za skorajda desetletje. V aprilu 1996 je sledila selitev v nove prostore, ki je potekala še pred otvoritvijo novega Zdravstvenega doma, zaradi prepovedi uporabe prostorov stare stavbe, katero odločbo je na podlagi poročil sanitarne inšpekcije izdal Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije. Uradno odprtje pa je bilo na sporedu 21. 9. 1996, na katerem sta trak prerezala eden najstarejši nekdanjih zdravstvenih delavcev v Radečah Milan Pečnik in direktor ZD Radeče Branko Vurnek.

Matjaž Han

”Gradnjo trenutnega zdravstvenega doma sem opazoval kot mlad Radečan, ki ga je zanimalo dogajanje v lokalni skupnosti. Že takrat sem se zavedel pomena javnega zdravstva in dialoga s civilno družbo, kar zagovarjam še danes kot minister,” pove minister za gospodarstvo, turizem in šport in Radečan Matjaž Han, ki se je v svojih 20. letih zelo zavzemal za čimprejšnje odprtje novega Zdravstvenega doma.

Novo obdobje

Franci Čeč je leta 2018 vodenje ZD Radeče prevzel od Vladimire Tomšič, direktorice ZD Sevnica, ki je kot v.d. direktorice kratek čas vodila radeško zdravstveno ustanovo. V svojem drugem mandatu o uspešnem vodenju pričajo številne nagrade in priznanja in zadovoljni uslužbenci in pacienti. Kot enega izmed zadnjih velja izpostaviti certifikat Odlično delovno mesto, ki so ga v Radečah kot prvi v Sloveniji prejeli v letu 2022. “Najbolj sem ponosen na svoje sodelavke in sodelavce, pa tudi na naše paciente, ki so strpni in razumejo, da se težavam v zdravstvu tudi v Radečah ne moremo v celoti izogniti”, pove Franci Čeč in o prihodnosti ZD Radeče doda “V teh turbulentnih časih je težko predvideti, kaj bo čez 10 let. Vsekakor pa se bomo maksimalno potrudili, da bomo izkoristili sleherno priložnost, ki bi lahko bila v korist naših pacientov.”

V njegovem prvem mandatu je zaživela tudi nagrada Ambasadorji srčnosti. Dosedanji nagrajenci po izboru Sveta uporabnikov ZD Radeče so Zvonko Rugole, Cvetka Skušek Fakin, Vesna Bregar in kot zadnji, ki je to postal v letošnjem letu, Tomaž Režun. Na prireditvi, ki je ob koncu januarja potekala v Domu kulture je bila rdeča nit večera 30 let samostojnega delovanja Zdravstvenega doma Radeče.

FOTO: V Radečah za Ambasadorja srčnosti izbrali kar župana

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --