20.1 C
Trbovlje
petek, 9. junija 2023
ZON.siAktualno23 družin bo dobilo dom v naselju Jasna stran Trbovelj

23 družin bo dobilo dom v naselju Jasna stran Trbovelj

V teh dneh je bilo zaključeno projektiranje gospodarske javne infrastrukture, smo izvedeli na Občini Trbovlje, ob vprašanju, ali je pred letom dni napovedano naselje hiš še v realizaciji. 

Projektant: Biro Ravnikar Potokar

Za naselje z delovnim naslovom Jasna stran Trbovelj, kjer naj bi dom nudili 23 družinam, je v zaključni fazi tudi projekt samih objektov oziroma enostanovanjskih hiš. Po urejenih premoženjsko pravnih zadevah, bodo na upravno enoto vložili še gradbeno dovoljenje. Po pričakovanjih, naj bi to bilo v drugi polovici letošnjega leta. Nato sledi izgradnja komunalne opreme.

Vse parcele bodo namenjene odkupu

Občina je do sedaj  za projekt naselja JST namenila približno 200.000 evrov za geodetski posnetek, geološke raziskave, raziskave kakovosti tal, projektiranje komunalne opreme in projektiranje hiš, spremembo OPN in približno 88.000 evrov za rušitev obstoječih zgradb na tem območju in odkupe zemljišč. “Trenutno iščemo najbolj optimalen način prodaje zemljišč, tako za občino, kot tudi bodoče lastnike,” so nam še odgovorili iz Občine Trbovlje.

 

FOTO: Takšno naselje hiš naj bi zrastlo v Trbovljah

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Mladoletnik iz Hrastnika pobegnil od doma, a so ga policist izsledili

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še: PP Zagorje ob Savi: - v ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in lahkimi telesnimi...
X