11.6 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.si1+1=2Šola Ivana Skvarče praznuje

Šola Ivana Skvarče praznuje

Na osnovni šoli Ivana Skvarče Zagorje se bo v soboto, 4. junija, odvijal velik dogodek: drugi del praznovanja 50 obletnice šole.

“Odločili smo se, da 50 obletnico naše šole posvetimo dolgoletnemu sodelavcu Francu Kopitarju, akademskemu slikarju, kiparju, fotografu, filmskemu ustvarjalcu, pesniku, likovnemu pedagogu, ki je s svojim delom pustil vidne sledi ne samo na naši šoli, pač pa tudi izven meja zagorske doline,” je povedala ravnateljica OŠ Ivana Skvarče Alenka Ašič.

Šoli poklonili kip Franca Kopitarja

Praznovanju se je priključila občina Zagorje na poseben način. Šoli je poklonila kip Franca Kopitarja, delo priznanega kiparja Mirsada Begića. “4. junija bomo kip svečano odkrili. Pripravili smo tudi razstavo nekaterih njegovih del in osebnih predmetov, spominskih knjig, praznovanje pa bomo zaokrožili z osrednjo kulturno prireditvijo,” pravi Ašičeva.

Na prireditvi bo nastopil Big Band Zagorje in pevec Matic Jere. Podelili bodo priznanja za likovni natečaj ‘Jaz umetnik’, predstavili šolsko himno ter vsem obiskovalcem podarili spominsko darilo.

Prvi del praznovanja 50 obletnice je Osnovna šola Ivana Skvarče izvedla že lani, ko je pripravila odmevno prireditev Poklon umetnosti. Osrednji gostje so bili nekdanji učenci šole, umetniki, ki so s svojimi deli ime Zagorja ponesli v svet.

50 letnica oš ivana skvarče

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Tina se je iz Italije vrnila bronasta

Na svetovnem prvenstvu v kickboxingu, ki je potekalo v Jesolo Lidu, je lep osebni in klubski športen uspeh dosegla tudi Tina Baloh, članica Kluba...