-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: 14 zemeljskih plazov, hudournik – cesta prihodnji teden

-- OGLAŠEVANJE --

Nesrečni avgust 2016 – sprožilo se je 14 zemeljskih plazov, poškodovana vodna infrastruktura za oskrbo celotnega vzhodnega dela občine Hrastnik, poškodovana vgrajena oprema črpališča, povezave Jepihovec – Gaj ter vodooskrbovalni objekti, poškodovana občinska infrsatuktura – 21 kilometrov makadamskih cest in preko 1000 kvadratnih metrov asfaltnih površin.

Se še spomnite, kako je cesta izginila, kako je plaz premaknil hišo … FOTOGALERIJA

Več kot 5 milijonov evrov škode

Skupaj z občinsko garnituro si je danes ministrica za okolje in prostor Irena Majcen ogledala prizadeto območje. Za Hrastnik je vlada zagotovila okoli 2,5 milijona evrov, približno milijon evrov

Ministrica Irena Majcen

bo v ta namen dodala še občina. Da se podobne zgodbe ne bi več dogajale “vlada namenja sredstva za redno vzdrževanje vodotokov in v zadnjih treh letih se je veliko naredilo” pojasni ministrica, ki obenem opozarja, da krajani in lastniki gozdnih zemljišč še vedno niso dovolj osveščeni, da bi območje okoli vodotokov redno pospravljali. Drevje in vejevje ob večjih padavinah voda odnese s sabo, pojasni ministrica, in naredi še večjo škodo, kot bi jo sicer.

“Dober primer sanacije”

Poleg sanacije infrastrukture na območju krajevne skupnosti Turje – Gore so uredili tudi oskrbo s pitno vodo. Večino je postorjenega, je ponosno poudaril župan Miran Jerič, ki je prepričan, da gre za “dober primer, kako se lotiti sanacije prizadetega območja”. Prihodnje leto je na vrsti še za okoli pol milijona evrov del, nazadnje se bo asfaltiralo še do zajetij Jepihovec in stanovanjske hiše Vodišek. Sanacijska dela naj bi bila, po besedah župana, zaključena do junija 2018. Cesta “čez Čreto” bo asfaltirana že v prihodnjem tednu, še izvemo.

Najbolj pomembno pa je, “da na tem območju tudi ob večjih neurjih škode ne bo več in so prebivalci bistveno bolj varni” zaključi obisk ministrice Jerič.

FOTOGALERIJA:

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po malenkost hladnejšem vikendu je znova pritisnilo

"Na urgentnem centru sicer beležimo 30 odstotni porast obiska, ki pa ni posledica vročinskega vala," je s pojasnilom pričela vršilka dolžnosti strokovne direktorice in...
-- OGLAŠEVANJE --