19.2 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siAktualnoŽupani skupaj s poslanci skriti pred javnostjo

Župani skupaj s poslanci skriti pred javnostjo

Novinarjev ne vabijo na seje Sveta zasavske regije. Župani vabijo poslance, razne direktorje … sedmi sili pa niti ne sporočijo, kdaj in kje. Je pa zato nekaj dni po dogodku, na katerem je bilo govora o najbolj perečih temah v Zasavju, lepo zložena obdelana novica, poslana na vse naslove lokalnih medijev.

64.700 prebivalcev v Zasavju nima enakovredne zdravstvene oskrbe

Da zasavski zdravstveni domovi ne bodo več zmožni zagotavljati nujnih reševalnih prevozov na posamezna območja, in bodo ti v veliki meri prepuščeni naključju in dejstvu, ali bo ekipa iz sosednje občine v danem trenutku na voljo. Da le trboveljska in brežiška bolnišnica nista dobili Reanimobila, kar pomeni, da 64.700 prebivalcev v širšem Zasavju nima možnosti enakovredne zdravstvene oskrbe, kot ostali prebivalci Slovenije, je bila ena od perečih tem Sveta zasavske regije. VDC Zasavje je opozoril na pomanjkanje namestitev za osebe, ki potrebujejo dolgotrajno oskrbo.

Ponovno o 3. razvojni osi

Regionalna razvojna agencija Zasavje je predstavila poročilo o delu, za predstavnika zainteresirane javnosti je bil v Svet zavoda RRA imenovana Staša Baloh Plahutnik. Govora je bilo tudi o 3. razvojni osi. Vsi trije zasavski župani podpirajo prvotno študijo, izdelano leta 2007, ki je zagovarjala potek razvojne osi skozi Zasavje.

Zakaj na seje ne vabijo medijev?

Jasna Gabrič

Zakaj predsednica sveta, trboveljska županja Jasna Gabrič na seje, ki so javne, ne povabi novinarjev?

“Ker te prakse do sedaj ni bilo. Prej smo za mizo vedno sedeli župani treh zasavskih občin in debatirali. Ko sem prevzela predsedovanje, vodila sem šele drugo sejo, sem se odločila povabiti tudi goste. Šele z mojim predsedovanjem svetu pa o vsebini sej obveščamo tudi javnost,” razlaga Gabričeva in hkrati s prstom pokaže na Regionalno razvojno agencijo Zasavje, katere naloga je koordinacija sej, pošiljanje vabil in ostale ‘tehnikalije’.

POVEZANI ČLANKI:

Veliko govorjenja o razvoju Zasavja …

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...