-- OGLAŠEVANJE --

Zrušila sta se na strmem, težko dostopnem terenu

-- OGLAŠEVANJE --

Na strmem hribu nad trboveljsko cementarno sta se zrušila daljnovoda, nas je opozoril bralec.

Na Elektro Ljubljana so nam povedali, da sta dva drogova padla ob vetrolomu decembra lani, letošnja zima pa ni omogočala postavitve novih jamborov.

Poiskali dostopnejšo traso

“Gre za dva drogova, postavljena leta 1959, na zelo zahtevnem terenu. Zaradi zelo strmega terena smo se po temeljitem premisleku, na podlagi študije odločili, da daljnovod prestavimo na nadomestno traso, ki je primernejša in bolj dostopna,” pojasnjuje Roman Ponebšek iz Elektro Ljubljana in zagotavlja, da je napajanje z električno energijo v Trbovljah kljub temu zadostno ter da je poskrbljeno tudi za rezervo.

Naložbeni načrt Elektro Ljubljana za obdobje 2018-2021 predvideva sredstva za prenovo RTP Hrastnik in izgradnjo RTP Vodenska, vključno z ukinitvijo 35 in 10 kV nivoja ter dokončanjem prehoda distribucijskega omrežja Zasavja (Trbovlje, Hrastnik) na 20 kV.

Razdelilna transformatorska postaja (RTP) Hrastnik je po Ponebškovih besedah že sredi prenove, postavitev nove RTP v Trbovljah (Vodenska), ki bo povezana s hrastniško, pa je v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --