-- OGLAŠEVANJE --

Znanja, usvojena na Cipru, ob povratku že predali trboveljskim otrokom

-- OGLAŠEVANJE --

Strokovni delavci in prostovoljci Zasavske ljudske univerze in Vrtca Trbovlje so se v okviru projekta Erasmus+, KA2, Most do večkulturnega učenja ter ustvarjanja, ki ga vodi Ljudska univerza Jesenice, tokrat odpravili v Limassol na Ciper.

Projektni trening, ki je potekal od 14. do 18. marca je tako strokovnim delavcem Mateji Pistotnik, Mojci Kropivc, Saši Odlazek in Manji Vozel ter prostovoljcem Joži Klopčič, Dragu Lavriču, Marjani Mrak in Heleni Dolanc omogočil nepozabno delovno srečanje na Cipru.

Projektnega treninga se je udeležilo 30 udeležencev iz štirih držav: Slovenije, Cipra, Hrvaške in Estonije. Tema tokratnega strokovnega srečanja je bila ustvarjanje uporabnih izdelkov iz odpadnih materialov. Skupine so bile sestavljene iz udeležencev različnih držav, kar je bil tudi tokrat svojevrsten izziv v smislu sporazumevanja, strpnosti in timskega dela.

“Načrte in ideje za izdelavo otroških ročnih lutk smo izbrali ter pripravili pred odhodom v tujino, po povratku pa smo skupaj z otroki Vrtca Trbovlje že začeli izdelovati otroško ročno lutko. Vsak otrok bo ob pomoči mentorjev naredil svojo lutko,” je zapisala ena od udeleženk projektnega treninga Mojca Kropivc iz Zasavske ljudske univerze, ki je dodala še: “Pravijo, da ko enkrat obiščeš otok Ciper, ga le s težavo zapustiš in res je bilo temu tako. Organizatorji so nam pričarali pravo otoško vzdušje, kjer smo si ogledali kar nekaj njihovih znamenitosti. Najbolj pa so nam ostale v spominu vabljive peščene plaže.”

Povezani z najmlajšimi, tudi drugačnimi in v duhu narave ter recikliranja

Z avtobusom so se zapeljali do Larnake, kjer so na medgeneracijskih delavnicah ustvarjali skupaj z vrtčevskimi otroki in osebami s posebnimi potrebami. “Ustvarjali smo z materiali, ki so smo jih nabrali kar v naravi. Na lokalnem festivalu pa skupaj z vrtčevskimi otroki, njihovimi starši in starimi starši izdelovali različne izdelke iz odpadnega materiala. Na koncu so otroci svoje izdelke uporabili za igro. Njihova domišljija res ne pozna meja,” je vtise strnila Kropivčeva.

“Dnevi so minevali hitro in kmalu je prišel čas slovesa in za vse je bila zelo lepa tovrstna izkušnja, saj smo dokazali, da se mladostna energija in nova znanja lahko uspešno dopolnjujeta z življenjskimi izkušnjami in spretnostmi starejših. Znanje, ki smo ga pridobili, pa bomo pridno predali in uporabili pri izdelavi ročne lutke.”

SORODNI ČLANKI:

Po nove izkušnje v korist otrok skupaj na Hrvaško

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --