11.9 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoZnane podrobnosti včerajšnje nesreče

Znane podrobnosti včerajšnje nesreče

Včeraj okrog 18.45 je bila policija obveščena o prometni nesreči s poškodbami na regionalni cesti Hrastnik - Rimske Toplice pri kraju Marno.

Po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenim ogledom kraja nesreče je ugotovljeno, da je 70-letna voznica osebnega avtomobila Renault Captur vozila po regionalni cesti iz smeri Dola  pri Hrastniku proti Rimskim Toplicam. Ko je pripeljala do križišča z dovozom do stanovanjske hiše je zavijala levo, pri tem pa zaprla pot 52-letnemu kolesarju, ki je takrat pravilno pripeljal po klancu navzdol iz nasprotne smeri in je vozil naravnost.
Po trčenju je 52-letni kolesar padel na vetrobransko steklo vozila, nato pa na  vozišče, kjer je obležal. Kolesar je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.
Med  vožnjo  je  uporabljal  pripeto  zaščitno  kolesarsko  čelado. Voznica osebnega vozila v nesreči ni utrpela telesnih poškodb.

Ogleda  kraja  prometne  nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka, za pokojnega je bila odrejena obdukcija.
Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti po 323. členu KZ-1C.

Zaradi  ogleda  kraja  nesreče  in odstranjevanja posledic je bila cesta na omenjnem  odseku  zaprta  do  23.15, promet je potekal po vzporedni lokalni cesti Krištandol – Zidani most.

Sorodni članki:

Nesreča usodna za kolesarja

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...