-0.7 C
Trbovlje
sreda, 29. marca 2023
ZON.siAktualnoZnan zagorski podžupan, direktor pa od Švagana k Pozniču

Znan zagorski podžupan, direktor pa od Švagana k Pozniču

Zagorski župan je konec tedna zaupal ime svojega podžupana, vnovič bo to Mitja Adamlje, ki je, po besedah župana “zaupanja vreden in več kot primeren”. Bo pa Matjaž Švagan kmalu ostal brez direktorja občinske uprave. 

Tadej Špitalar, direktor zagorske občinske uprave, odhaja. Špitalar, ki je leta 2014 na lokalnih volitvah s stranko SMC nastopil kot protikandidat zmagovalki Jasni Gabrič je istega leta kot občinski svetnik prvič vstopil v lokalno politiko. Nadalje je postal trboveljski podžupan, leta 2016 pa najprej v.d. direktorja in še nato direktor Regionalne razvojne agencije Zasavje. Pred dvema letoma je Špitalar svoje mesto dobil ob dolgoletnemu županu Matjažu Švaganu kot direktor občinske uprave.

Zdaj, po izvolitvi Zorana Pozniča za župana Špitalar odhaja v rodno Trbovlje, kjer naj bi zasedel mesto direktorja občinske uprave. Razpis za zasedbo delovnega mesta so že objavili. Kdo bo novi direktor v Občini Zagorje še ni znano.

V Zagorju končno razkrili ime novega Švaganovega direktorja

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Bodo za Ceroz župani sklenili roke ali bodo Trbovlje še naprej solirale?

Bolj kot ne potihem so se včeraj sestali župani, predstavniki občin lastnic regijskega centra v Uničnem. Litija, Radeče, Hrastnik, Zagorje in še občina Trbovlje,...
X