17.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.si1+1=2Želijo si več prakse, spodbude in pomoči vrstnikov

Želijo si več prakse, spodbude in pomoči vrstnikov

“Manjše število učencev v razredu, več praktičnega pouka, pomoč sošolcev in učiteljev,” si želijo mladi parlamentarci iz trboveljskih osnovnih šol, ki so se udeležili 28. občinskega otroškega parlamenta.

Za regijski otroški parlament, ki bo v torek, 20. marca v Zagorju, je bilo izbranih 5 delegatov: Ana Nuša Detela, Ella Pušnik, Živa Mrak, Arnela Huremkič in Jasmin Džombič.

Mladi parlamentarci sprejeli šest sklepov

Otroški parlament v organizaciji Društva prijateljev mladine Trbovlje in občine Trbovlje, je potekal na temo ‘Šolstvo in šolski sistem’. Trboveljski mladi parlamentarci so sprejeli naslednje sklepe:

1. Manjše število učencev v razredu je lažje učiti, prav tako se učenci čutijo bolj povezane med seboj in z učiteljem ter več odnesejo od snovi posameznega predmeta

2. S številom ur, ki jih dnevno preživijo v šoli, so zadovoljni, vendar je pomembno, da se učijo sproti, saj je premalo časa namenjenega utrjevanju snovi.

3. Spodbuda učitelja je zelo dobrodošla, saj s tem še dodatno motivira učenca za učenje.

4. Nudenje dodatne pomoči (brezplačnih inštukcij) s strani učitelja je zelo dobrodošlo. Včasih bi bila sicer boljša pomoč učenca učencu, predvsem zaradi sproščenosti, vendar da učitelj izbere učenca, ki nudi pomoč.

5. Prav je, da učitelja spoštuješ.

6. Želijo si več praktičnega pouka, znanja, ki jim bo prav prišlo v življenju.

Za prihodnje leto pa so predlagali teme ‘Kaj želim postati, ko odrastem’ in ‘Naša generacija – kaj lahko naredimo v prihodnosti’.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...