-- OGLAŠEVANJE --

Zdravstveni dom bo oddal prostore v najem

-- OGLAŠEVANJE --

Zdravstvenemu domu Trbovlje se obetajo spremembe iz storitev medicine dela, prometa in športa. Prostore bodo s soglasjem občinskih svetnikov oddali v najem zdravniku specialistu zasebniku.

Koncesij za medicino dela ni

Denis Tomše, direktor Zdravstvenega doma Trbovlje

Direktor Zdravstvenega doma Trbovlje Denis Tomše je svetnikom pojasnil, da v tem primeru ne bo šlo za koncesionarja, ker v tem področju dela ni koncesij, zato mora biti zdravnik specialist za medicino dela prometa in športa zasebnik.

Da bi edino tržno dejavnost, z izgovorom, da ne najdejo zdravnika, dali v roke zasebniku, se svetnici Alenki Forte zdi nesmiselno. Prav tako je Fortejeva izpostavila, da naj bi ZD Trbovlje kršil določbe splošnega dogovora in pravic zavarovancev do osebnega izbranega zdravnika.

Primanjkuje specialistov

Težave ne zanika niti direktor, gre za širšo slovensko problematiko, je prepričan, saj primanjkuje tovrstnih specialistov, ki bi pokrili zdravstvene ustanove. Do zdaj ima Zdravstveni dom Trbovlje pogodbo z zasebnikom, ki pogodbeno opravlja storitev medicine dela, želeli pa bi ambulanto na voljo pet dni v tednu celo leto. Obenem bi zdravstveni dom z najemom dvignil prihodke in povečal ostale storitve, ki pri tovrstnih pregledih sodijo zraven, povišal bi se delež psihološke službe ter povečal obisk laboratorija. V splošnih in družinskih ambulantah pa bo ob koncu leta polna zasedenost, saj prideta dve zdravnici iz porodniškega dopusta.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --