-- OGLAŠEVANJE --

ZD Hrastnik želi Center za krepitev zdravja

-- OGLAŠEVANJE --

Cilj hrastniškega zdravstvenega doma za prihodnje leto je vzpostavitev Centra za krepitev zdravja. Da bo v ZD Hrastnik prisotna razširjena in sistematično organizirana oblika tega programa, pa je potrebno financiranje programa s strani ZZZS.

Kot je pojasnil direktor ZD Hrastnik Gregor Pajić, sam Center za krepitev zdravja vsebuje (poleg teh, ki jih že izvajajo) tudi dodatne vsebine in posledično dodatno zaposlene ljudi.

Celoten program je zasnovan tako, da predvideva določeno število ur aktivnosti in primerno usposobljene ljudi, se je pa po njegovih besedah že pokazala priložnost za to, še preden je sam nastopil funkcijo direktorja. Tedaj bi se lahko združilo več občin in bi imeli skupen Center za krepitev zdravja, a žal ni prišlo niti do vložitve vloge. Zato si Pajić prizadeva storiti korak naprej v tej smeri. “Za prebivalce je pridobitev programa izjemnega pomena, saj s preventivnimi aktivnostmi in izobraževanjem prispeva k dolgoročno boljšem zdravstvenem stanju v občini,” meni.

Cilj delovanja Centra za krepitev zdravja je dolgoročno izboljšati zdravje ljudi.

Od projekta Za naše zdravje do Centra za krepitev zdravja

Gregor Pajić

Prvi mož hrastniškega zdravstvenega doma je prepričan sem, da program CKZ potrebuje vsak ZD in vsaka občina in zato bo v prihodnje nujno program pridobiti. Prav v ta namen so v ZD Hrastnik izdelali projekt »Za naše zdravje«, v katerem so popisali vse aktivnosti vseh organizacij v občini (društev, zavodov, gospodarstva..), ki se ukvarjajo z vsebinami, ki lahko prispevajo k boljšem zdravju. “Na drugi strani smo opredelili cilje in teme, ki jih bo potrebno v občini izvajati in zaključili, da je Center za krepitev zdravja nujno potreben ne samo kot izvajalec preventivnih programov ampak tudi kot vezni člen pri organizaciji zdravstvenih vsebin v občini,” opisuje Pajić.

SORODNI ČLANKI:

Zasavci slabše odzivni, ko gre za preventivo

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --