today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoZasavski livarji visoko na lestvici

Zasavski livarji visoko na lestvici

Na lestvici najhitreje rastočih tudi zasavska podjetja.

Kar 7 Zasavcev

Časopisna hiša Dnevnik vsako leto v sodelovanju s podjetjem Bisnode sestavi lestvico 100 najhitreje rastočih podjetij savinjsko – zasavske regije. Gre za podjetja, ki dosegajo najvišje rasti prihodkov od prodaje v petletnem obdobju.

Na lestvico se je uvrstilo kar 7 zasavskih podjetij. Poleg podjetij Telkom, Pavčnik, Projeks in Strip’s, ki so se uvrstili tudi na lestvico 500 najhitreje rastočih podjetij v vsej državi, so med najhitreje rastočimi v naši regiji še podjetje Žaga, ki je doseglo 229 % rast prodaje, Hartwig z 225 % rastjo in Hilman z 208 % rastjo. Vsa tri omenjena podjetja prihajajo iz Trbovelj. Podjetje Žaga se ukvarja s proizvodnjo in trgovino z lesom, Hartwig s trgovskimi storitvami in gradbeništvom, Hilman pa z elektro in strojnimi inštalacijami.

Na lestvici najboljših kar štirje

pisala, kuli, pero, zvezek (5)Na lestvici najhitreje rastočih podjetij v Sloveniji ima predstavnika vsaka od zasavskih občin. Podjetje Strip’s d.o.o. iz Zagorja deluje na področju elektrotehnike in elektronike, na lestvici so se, med 500 najbolj uspešnimi slovenskimi podjetji, uvrstili na 475. mesto.

Podjetje Projeks d.o.o. iz Trbovelj se je s 301 % rastjo prodaje uvrstilo na 278. mesto na lestvici. Lani so s 14 zaposlenimi pridelali 94.847 evrov čistega poslovnega izida, ukvarjajo se s protieksplozijsko zaščito.

Pavčnik d.o.o. prihaja iz Hrastnika. Ima 23 zaposlenih, s pomočjo katerih so dosegli 309 % rast prodaje in se uvrstili na 263. mesto na lestvici.

Trboveljčani s 490-odstotno rastjo prodaje

Na visoko mesto so se uvrstili tudi trboveljski livarji. Podjetje Telkom d.o.o. ima 85 zaposlenih, v zadnjih petih let pa so dosegli 490 % rast prodaje.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...