today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.si1+1=2Zasavski dijaki razvili idejo o zdravstvenih zapestnicah

Zasavski dijaki razvili idejo o zdravstvenih zapestnicah

Šest dijakov Srednje šole Zagorje je v okviru Podjetniškega krožka razvilo idejo o zdravstvenih zapestnicah 'Auxilium'. Zdravstvene zapestnice so namenjene osveščanju ljudi o nenadnih zdravstvenih stanjih kroničnih bolnikov, na primer diabetikov, epileptikov, bolnikov z boleznimi srca in ožilja, alergikov,...

podjetniški krožek3Ustvarjalnik, pospeševalnik mladinskega podjetništva, v sklopu katerega je deloval Podjetniški krožek, je ob zaključku leta pripravil tekmovanje za naj mladinski ‘start-up’, na katerem so se predstavili tudi dijaki Srednje šole Zagorje. Dogodek je potekal v državnem zboru, sprejela pa sta jih predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in predsednik državnega zbora Milan Brglez.

Po znanje tudi v London

Dijakinja Sara Markovič je idejo predstavila na zaključnem dogodku: podjetniški krožek1Na začetku podjetniškega krožka smo imeli veliko vaj, kako priti do ideje, kako prodati svoj izdelek na trgu. Imeli smo tudi veliko izzivov, na primer slikati se z županom Zagorja, spraševati ljudi ter jim dajati različne izzive.” Čez nekaj mesecev, ko so mladi podjetniki pridobili osnovno znanje, so se lotili razvijanja idej, udeleževali so se tudi start-up vikendov. Ko so razvili svojo idejo, so se pripravljali za tekmovanje, ki je potekalo v Ljubljani. Tekmovanja se je udeležilo 13 ekip iz Slovenije ter 4 tuje. “Meni je bila izkušnja zelo všeč, saj spoznaš ter ustvariš nova prijateljstva ter pridobiš veliko znanja,” pravi Markovičeva.

Dijaki so se lahko v okviru krožka udeležili tudi izobraževalne ekskurzije v London. “Celo šolsko leto smo odkrivali svet podjetništva in iskali načine, ki bi izboljšali socialno življenje. Nekateri dijaki smo letos aprila odšli po nekaj znanja tudi v London ter se v Google Campus udeležili delavnice o odnosih z javnostmi za ‘start-up’ podjetja,” je povedala dijakinja Srednje zdravstvene šole Zagorje Ana Maria Zaman. Dijakinja Andreja Mrčun, pa je še dodala, da je v podjetniškem krožku izvedela veliko informacij o tem, kako idejo oziroma produkt spraviti na trg.

podjetniški krožek2

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...