21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siŠportZasavski derbi dolskim rokometašem

Zasavski derbi dolskim rokometašem

1.B.DRL – 7.krog

RD Rudar Trbovlje – RK Dol TKI Hrastnik 26:27 (14:15)

Trbovlje, dvorana Polaj. Gledalcev 600. Sodnika Majer in Žitnik

Rudar: Krajnc (10 obr.), Radulovič(2 obr.), Škrabar; Polanec 2, Sendelbah 4, Kozinc, Novak Urh 1, Frece, Bizjak, Hočevar 6(4), Deković, Žagar, Lenart 7, Draksler, Setnikar 1, Kozole 5. Trener Keše

DOL: Seme(12obr.),Golec; Brilej 7, Klepej 3, Ajdari 4(3), Moljk, Zobarič, Pintar 1, Gospodarič, Blagotinšek, Hribšek 3, Grušovnik 3, Ramič 4, Ribič 1, Jakopič 1, Simončič. Trener Begović

7m: 4(4); 3(3)
Izključitve: 12 minut; 14 minut

Po dolgih sušnih letih letih sta trboveljski in dolski rokometni klub spet uprizorila pravi prvenstveni lokalni zasavski derbi, ki nikakor ni razočaral, prav nasprotno – upravičil je naziv in pričakovanja ljubiteljev rokometa ter navijačev obeh moštev. Knapi in kemičarji so uprizorili napeto in izenačeno tekmo, na koncu pa so Dolani vendarle potrdili vlogo papirnatega favorita in v samem zaključku ohranili zbranost ter slavili s 27:26.

Ekipi sta že na začetku pokazali, da sta željni zmage. Večji del prvega polčasa je potekala izenačena tekma, z dobrimi obrambami vratarjev obeh moštev – Semeta in Krajnca,  domači pa so v 24. minuti ušli gostom na +2 (12:10). Ti so jih v nadaljevanju po delnem izzidu 4:0 še pred zaključkom prvega dela ujeli,na odmor pa odšli z minimalno prednostjo (15:14).

Dolani v drugem polčasu vzeli vajeti igre v svoje roke

V drugem polčasu so dolski rokometaši začeli agresivneje in vajeti igre takoj vzeli v svoje roke. V napadu sta se razigrala Klemen Brilej in Matic Grušovnik, rezultat tega pa je v 37.minuti bila visoka, na vsej tekmi največja razlika v korist enega ali drugega moštva, plus 5 (19:14). Domačini se niso predajali, Dolane so vztrajno lovili ter jih v 44.minuti z zadetkom Roka Kozoleta tudi ujeli. Gostje so takoj odgovorili in se z delnim rezultatom 3:0, v 48. minuti zopet oddaljili na varnih 24:21.

Zadnjih 10 minut je bilo napeto in burno, tako na parketu kot na tribuni. Knapi so še uspeli v 55. minuti rezultat izenačiti na 25:25, potem pa sta Gregor Jakopič in Klemen Brilej s zaporednima goloma pred zadnjo minuto zagotovila prednost dolski ekipi, ki se je kasneje izkazala za dovolj visoko.

Domači so z golom Borisa Novaka Urha še uspeli znižati, po neuspelem dolskem napadu pa so domači 5 sekund pred zadnjim piskom imeli po prekršku na 9-m priložnost rezultat poravnati. Po uigrani akciji je s strelom poizkusil sicer najboljši domači strelec Luka Lenart, vendar je njegov strel zletel mimo dolskih vrat in sledila je eksplozija navdušenja, tako med igralci na parketu, kot na tribuni med dolskimi navijači.

Zoran Zore

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...