-0.5 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoZasavske komponente "skrite" vsepovsod

Zasavske komponente “skrite” vsepovsod

Že več kot dve desetletji se razvijajo v zasavskem prostoru, a mnogi niti še slišali niso zanje. Poznate?

Strip’s je zgodba Tomaža Smrkolja, ki se je, ne boste verjeli, začela pisati že pred več kot 20 leti. V Kandršah, na meji Zasavja, bi lahko rekli, je zrastlo podjetje Strip’s, pred petimi leti pa še uspešno hčerinsko podjetje LUMENIA, ki pod lastno blagovno znamko trži končne produkte za cestno in industrijsko profesionalno LED razsvetljavo. Delujejo na treh lokacijah – v Kandršah, Litiji in Domžalah.

Kaj je torej dejavnost podjetja Strip’s? »Začelo se je z izdelavo enostavnih elektronskih modulov in okovov za žarnice za elektro industrijo in gospodinjske aparate« nam med obiskom podjetja pojasni direktor in lastnik Tomaž Smrkolj. Delajo komponente za male in velike gospodinjske aparate, komponente za pametna elektro omrežja in rešitve iz področja LED tehnologije.

Njihove komponente tudi pri vas doma!

Ker njihove blagovne znamke kupci v trgovini ne najdemo, jih marsikdo ne pozna. A njihovo delo je skrito v številnih aparatih, ki jih imamo tudi v svojem domu. Prav iz tega razloga, so v zadnjem obdobju dali večji poudarek marketingu, ker bodo s prepoznavno znamko lažje našli tudi dober kader, nam je zaupal direktor.

Na prežo: Še bodo zaposlovali!

»Prednost imajo ljudje iz okolice in Zasavja, kot večina zaposlenih«.

Seveda smo zastavili tudi ključno vprašanje za veliko naših bralcev. Se v podjetju Strip’s in LUMENIA obeta novo zaposlovanje? »Da«. Nam je zatrdil Smrkolj, ki povečini v proizvodnem delu zaposluje domači, zasavski kader. Glede strokovnih znanj pa morajo iskati vse širše, zato jim gre na roko bližina Ljubljane.

Podjetje od svojih začetkov …

Prodaja obeh podjetij je usmerjena izven Slovenije, ker so pretežno izvozno podjetje. Z LUMENIO ciljajo vse bolj globalno, trenutno so prisotni v 21 državah. In čeprav so ambicije za širjenje severno in južno od Slovenije močno prisotne, je lokalno okolje, kot pravi Tomaž Smrkolj, izjemno pomembno.

In kaj o Zasavju pravi prvi mož uspešne gospodarske zgodbe? »Postaja vse čistejše, čeprav pred drugimi regijami sicer še zaostaja. Je pa vsako leto bolje. Verjamem v Zasavje in naše sokrajane. Smo delavni ljudje in imamo velik socialni potencial.«

Da je podjetje uspešno, dokazujejo tudi številne nagrade. Veliko presenečenje je bila nagrada Proizvodnik leta, še večja, doda Smrkolj, da so bili v reviji Manager drugi od srednjih podjetij. »Gremo naprej, gradimo dalje, moramo delati in biti odgovorni.« 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Pismo ravnateljice in profesorice: 120 so jih našteli na Okrogarjevi šoli

Začetki Osnovne šole Toneta Okrogarja segajo v leto 1903. Iz zapisov 120-letnega delovanje šole je moč razbrati, da se v teh starih prostorih srečujejo...