29.3 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoZasavska Korošica, ki bi rada ustvarila pristen zasavski safari

Zasavska Korošica, ki bi rada ustvarila pristen zasavski safari

Korošico Nino Knez je v deželo za Savo, kot sama imenuje Zasavje, prinesla ljubezen. Nina je Zagorjana Ninota spoznala preko spleta in preskočile so iskrice. Licencirani turistični vodički z lastno agencijo je partner seveda takoj razkazal Kisovec. »Ogled je trajal le 20 minut« v smehu pripoveduje Nina, ki še danes po treh letih življenja v Zasavju vedno znova in znova odkriva nove in neodkrite lepote Zasavja, nad katerim je seveda navdušena.

Rada sem malo čudna …

»Navdušila me je narava, gozd ter dejstvo da se lahko umakneš in si sam s sabo, v miru, na gozdi jasi in si lahko malo čuden. In jaz sem zelo rada čudna.« nadaljuje simpatična mladenka, ki pa je vseeno najbolj pozitivno presenečena nad ljudmi. »Toplo so me sprejeli in povsod kamor pridem so me veseli. Malo sem se bala zaradi bližine Ljubljane, da bodo vzvišeni in me gledali kot neko kmetico, kakor hitro bom začela “towčt” po naše, a se to sploh ni zgodilo. Res da so mi šele zdaj priznali, da me na začetku sploh niso prav razumeli, a ni bilo takšne reakcije kot pri nekaterih Ljubljančanih, med študijem, ko je bilo treba za vsak moj stavek vprašat :” Kako pros’m?”.

Korošci in Zasavci precej podobni

Po treh letih življenja v Kisovcu je Nina vse bolj domača. Toliko lažje se je znašla tukaj tudi zato, ker je veliko podobnosti med Korošci in Zasavci. »Oboji so goreči lokal patrioti, ljubijo šport in svoje junake, so zelo strastni in znajo se tudi oboji dobro razjezit in preklinjati«. Tako kot Zasavci so tudi Korošci bili industrialci, zaznamovani z rudarstvom in vajeni zahtevnega poštenega dela.

Naša sogovornica izvira iz podjetniške družine, kjer so k osnovnim dejavnostim po tem, ko je zaključila študij umetnostne zgodovine in opravila licenco za turističnega vodiča, dodali še turizem. V času pred korono so pripravljali avtobusne izlete po Sloveniji in okolici, Nina pa sodeluje tudi z drugimi agencijami in spremlja skupine kot vodička. V zadnjih letih vse več tuje skupine, ki Slovenije enostavno ne morejo prehvaliti.

Ljubi dejstvo, da je Zasavje še tako neodkrito

Z ljubeznijo iz Zasavja pa je v njen posel prišla tudi nova strast. Zasavje bi rada postavila na turistični zemljevid. »Vedno bolj odkrivam koliko potenciala ima Zasavje za butični turizem in ljubim dejstvo, da je še tako neodkrito. Ker jaz sem pionir in sem si zadala cilj, da raziščem to goščavo ob reki Savi in nekega dne popeljem turiste na safari«.

Zasavska Korošica pa tudi v času zaprtja turizma ne miruje. Pripravila je pakete spletnega vodenja po kotičkih Sloveniji, med katere je dodala tudi izlet po stopinjah največjega slovenskega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča. Logično, saj je, od nedavnega, le ta njen sokrajan.

Nina trenutno vzpostavlja 3-urno kolesarsko turo, ki se začne v Zagorju, gre mimo Primoževe osnovne šole, pa do skakalnice, kjer se je začela Rogličeva športna karirera in seveda mimo Strahovelj vse do Orehovice. Darilni bon za popotovanje po poteh Primoža Rogliča že ponujajo, prve skupine pa se bodo usedle na kolo takoj, ko bodo razmere to dopuščale. Do takrat, kot obljubi naša sogovornica, pa bo zagotovo pripravila še kakšen zabaven predstavitveni video, ki ga boste našli na njeni spletni strani: www.kareta.si.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...