today-is-a-good-day
5 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.si1+1=2'Zasavje za zdravje': prvič tudi reševanje s helikopterjem

‘Zasavje za zdravje’: prvič tudi reševanje s helikopterjem

Že sedma prireditev ‘Zasavje za zdravje’ bo tokrat še posebej polna dogajanja in kar na dveh prizoriščih.

“Program je letos res bogat, saj je generacija dijakov 4. letnika programa zdravstvene nege res zelo močna, tako številčno, kot tudi po sposobnostih,” o prireditvi, s katero dijaki že tradicionalno promovirajo zdravje in spodbujajo zdrav način življenja, pravi Jožica Jelen Jurič iz Srednje šole Zagorje.

Prireditev Zasavje za zdravje bo v sredo, 4. aprila, med 8.50 in 12. uro, v parku dr. Janeza Drnovška in v zagorskem Evroparku. V primeru slabega vremena bo prireditev potekala v Delavskem domu Zagorje.

Reševanje s helikopterjem, terapija s konji, šport za vse

Ob 9.15 in ob 11.15 se bo v parku zgodila ‘nesreča’, v kateri bodo prikazali, kako poteka reševanje z vojaškim helikopterjem. V Evroparku bo potekala tudi delavnica terapije s konji in šport za vse, pripravljajo tudi vadbo pilatesa. Na poligonu Slovenske vojske bo tudi simulacija streljanja.

Merili krvni sladkor, pritisk, sprehod čez model črevesja

V parku dr. Janeza Drnovška pa dijaki za vse, ki jih zanima zdrav način življenja, med drugim pripravljajo delavnice o sladkorju, soli in maščobah, brezplačno merjenje krvnega sladkorja in krvnega tlaka. Predstavili bodo programa za zgodnje odkrivanje in preprečevanje raka dojk in črevesja — Dora in Svit, obiskovalci se bodo lahko sprehodili tudi čez ogromen, napihljiv model črevesja. Vse pa čaka tudi zdrava malica.

Oba zagorska parka bodo povezali tudi s polurnim sprehodom, ki ga pripravljajo za vodene skupine.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...