20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoZasavje spet v črni barvi, v torek šole in vrtci odprti ali...

Zasavje spet v črni barvi, v torek šole in vrtci odprti ali zaprti?

Pristojni so v soboto v Sloveniji opravili 2975 testov na okužbo z novim koronavirusom ter pri tem potrdili 537 okužb, je sporočila Vlada RS.

Med regijami je po sedemdnevni pojavnosti novega koronavirusa na 100.000 prebivalcev na najslabšem mestu še vedno Posavska statistična regija, sledi goriška. Na tretjem mestu je zasavska, nato jugovzhodna Slovenija, pomurska, obalno-kraška, primorsko-notranjska. Pod povprečjem za celotno Slovenijo, ki znaša 411,6 okužb v zadnjih sedmih dneh na 100.000 ljudi, so savinjska, gorenjska, podravska, osrednjeslovenska in Koroška statistična regija.

Kljub temu, da se je stanje poslabšalo, bodo v torek odprte tudi šole v Zasavju, je glede odpiranja šol na novinarski konferenci danes pojasnil premier Janez Janša. V torek bodo ponovno obravnavali 7-dnevno povprečje po regijah in, če bodo rezultati pokazali poslabšanje, bo pouk še teden kasneje ponovno na daljavo. “Zelo verjetno je, da bo en teden tako, drug teden drugače” je dejal premier in povedal, da to kar bodo konec tedna sklenili, bo prihodnji teden tudi veljalo. “Sicer bi bila zmeda prevelika.”

Zasavske občine imajo skupno aktivno okuženih ta trenutek 540, torej 84 manj kot 20. januarja, ko je bil dan odločitve o odprtju določenih dejavnosti. In, če je okuženih manj, zakaj je naša regija spet na slabšem?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...