-- OGLAŠEVANJE --

Zasavje: Povorke v soboto, rajanje pa tudi še v nedeljo

-- OGLAŠEVANJE --

Letošnja pustna sobota je pred nami. Čas povork in pustnega rajanja. Preverili smo, kaj se bo dogajalo v zasavskih občinah.

Kurenti že tradicija v Trbovljah, maske dobijo krof in čaj

Veselo poskakovanje kurentov je po ulicah Trbovelj postalo že tradicionalno. Tudi letos se bodo ti pridružili sprevodu pustnih mask od mestnega parka do Ulice 1. junija, ki se bo pričel ob 15. uri. Organizatorji obljubljajo zabaven animacijski program, slastne krofe, topel čaj in dobro voljo. Napovedujejo tudi glasbeno zabavo za otroke s skupino Mali bu. Vsaka maska pa bo krof in čaj prejela brezplačno.

DODANO (9.2. ob 7.00): Pustovanje v Trbovljah bo, odpovedan pa je sprevod po ulicah – zaradi slabega vremena. Rajanje bo od 16. ure naprej in prestavljeno v avlo Delavskega doma Trbovlje. 

Sprevod in rajanje na mestni ploščadi

V Zagorju bodo s pustnim sprevodom po Cesti Borisa Kidriča pričeli že ob 12.30, nadaljevali pa z veselim pustnim rajanjem z Alenko Kolman na mestni ploščadi. Pustnim maskam tudi tokrat obljubljajo sladke krofe. Opozarjajo pa še, da bo zaradi pustovanja med 11.30 in 13. uro zaprta cesta Borisa Kidriča, in sicer od starega trga do prodajalne Živa.

Karneval z vsemi odpisanimi

Kar 16 skupin se bo letos predstavilo na Litijskem karnevalu. “Soočeni smo z inflacijo cen, inflacijo odpoklicanih izdelkov iz prodaje, inflacijo odpoklicanih funkcionarjev, tudi ministrov. “V Litiji bomo za pusta spet strnili glave, uporabili ves naš intelektualni potencial in na razumljiv način naši dragi vladi pomagali najti rešitve,” opozarjajo na problem leta 2023 v Sloveniji in Evropi organizatorji karnevala. Povorka bo po tamkajšnjih ulicah potekala ob 15. uri in se zaključila s skupino Trio GAS. Otroški Živ-žav se bo še pred tem zgodil v športni dvorani, ob 10. uri pustne šeme tam pričakuje Pika nogavička. Karnevalski ples z Ansamblom Stil, Osvajalci, Bernyjem Whitom in nagradami za najboljše maske pa se bo v isti dvorani dogajal od 20. ure dalje.

Otroška maškarada, dan kasneje pa otroško pustovanje

Pred domom PORP v Radečah se v soboto ob 15. uri obeta Otroška maškarada – povorka, dan kasneje pa bodo ob 15. uri dobrodošle otroške maškare v Prosvetnem domu Vrhovo.

Maske bodo v Hrastniku rajale z Andrejo Zupančič v nedeljo. Otroško pustovanje pripravljajo v športni dvorani Hrastnik.

Za omenjena rajanja ne bodo računali vstopnin. Še več, maske bodo celo nagrajevali.

Pust širokih ust: FOTOGALERIJE zasavskih pustovanj

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --