5.9 C
Trbovlje
nedelja, 9. maja 2021
ZON.siAktualnoZasavci z najslabšo incidenco v državi

Zasavci z najslabšo incidenco v državi

Že pred tednom dni smo poročali, da medtem ko na nacionalnem nivoju število okužb pada, v Zasavju raste. Zasavci smo se zavihteli v sam vrh po številu okužb na 100.000 prebivalcev. 

Danes Zasavje šteje 377 aktivnih okužb, 26 več kot teden prej. Bistveno višja je tudi incidenca (14-dnevno število potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev), ki je iz 614,2 v prejšnjem tednu, skočila na 659,7.

Najslabša slika je tokrat v Zagorju in Trbovljah, kjer so v prejšnjem tednu zabeležili 28 okužb v DSO. Najmanj okužb imajo v Hrastniku, tudi v Litiji je število okužb padlo.

V nedeljo so po podatkih vlade v Sloveniji opravili 1354 PCR testov na novi koronavirus, pozitivnih je bilo 191. Delež pozitivnih testov je bil 14,1-odstoten. V primerjavi z nedeljo pred tednom dni je bilo to nedeljo zabeleženih približno 40 okužb manj, v primerjavi z dnevom poprej pa 225 okužb manj. Sedemdnevno povprečje števila okužb na državni ravni se je v primerjavi z dnevom prej znižalo za šest.

Kot rečeno pa je zasavska regija prva po številu potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev v zadnjem tednu.

Na nacionalnem nivoju se umirja, v Zasavju raste

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta...