-- OGLAŠEVANJE --

Zasavci morajo dober milijon evrov dohodnine vrniti Fursu

-- OGLAŠEVANJE --

Finančna uprava RS (Furs) je do zadnjega maja odposlala vse svežnje informativnih izračunov dohodnine. Preverili smo, koliko dohodnine morajo doplačati Zasavci, in kakšni so zneski vračil. 

Po podatkih, ki smo jih pridobili iz Finančnega urada Hrastnik, so v občinah Hrastnik, Zagorje ob Savi in Trbovlje letos izdali 31.355 informativnih izračunov dohodnine. Vseh izračunov v državi je Furs izdal 1.493.035. 

Do vračila upravičenih tri četrt Zasavcev

Dohodonino mora doplačati 15 odstotkov zasavskih zavezancev, vrnjeno dobi 44 odstotkov zavezancev.

Brez upoštevanja morebitnih ugovorov podatki kažejo, da je v zasavskih občinah izračun za doplačilo dohodnine prejelo 15 odstotkov oziroma 4.463 zavezancev, ki morajo skupaj v državno blagajno vrniti dober milijon evrov dohodnine. Povprečen znesek na zavezanca tako znese 219 evrov. Za primerjavo, na ravni države je odločbo za doplačilo prejelo 265.354 zavezancev, ki morajo skupaj vrniti 69,6 milijonov evrov dohodnine. 

Na drugi strani bo preplačano dohodnino dobilo povrnjeno 44 odstotkov oziroma 13.799 zasavskih zavezancev, in sicer bodo na transakcijski račun skupaj prejeli 7,6 milijonov evrov. Povprečno bo tako zavezanec dobil vračilo v znesku 551 evrov, podobno, kot je povprečje na ravni državi. Dohodnino bo namreč vrnjeno dobilo 666.647 Slovencev oziroma 45 odstotkov vseh zavezancev v državi, ki bodo skupaj prejeli 368,7 milijonov evrov. Povprečne na zavezanca na ravni države znaša 553 evrov. 

Podatkov za posamezne občine o doplačilu in vračilu dohodnine sicer na Fursu ne zbirajo. 

SORODNI ČLANKI:

Ste tudi vi dobili napačen izračun dohodnine? Kaj zdaj?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --