12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoZasavci k njim po nasvet že 14.000-krat

Zasavci k njim po nasvet že 14.000-krat

Že 15 let je, odkar v Zasavju deluje Svetovalno središče za izobraževanje odraslih.

Polona Trebušak

“Ko se ozremo nazaj, je 15 let res kar dolgo obdobje. Do konca leta 2017 bomo našteli že okrog 14.000 svetovalnih storitev in svetovanj za posameznike, to je okoli 1000 na leto,” ocenjuje Polona Trebušak iz Zasavske ljudske univerze. Obletnico bodo proslavili v petek, 29. septembra.

Namen Svetovalnega središča Zasavje, v okviru katerega izvajajo svetovalno dejavnost po modelu ISIO, je vsem odraslim zagotoviti brezplačno, kakovostno, strokovno in celostno svetovanje kot podporo njihovemu izobraževanju in učenju, tako pred vključitvijo v izobraževanje, kot tudi med in po zaključku izobraževanja. Predvsem pa spodbujati odrasle k vseživljenjskemu učenju in širiti dostop do svetovanja in izobraževanja.

Jutri, 27. septembra, jih lahko med 9. in 12. uro poiščete na Stojnici znanja pred Sparom v Trbovljah in v Zagorju. Na voljo bodo informacije o izobraževalni ponudbi za odrasle v Zasavju, s poudarkom na brezplačnih izobraževalnih programih, mogoča bo prijava v programe. Za vse, ki se bodo ustavili na stojnici, pripravljajo nagradno igro.

Cilj svetovalne dejavnosti je odraslim zagotoviti brezplačno, kakovostno svetovanje kot podporo njihovemu izobraževanju.

Brezplačno, celostno in kakovostno svetovanje

S s svetovalnim središčem se je Zasavska ljudska univerza, ki bo drugo leto obeležila že 60 let svojega obstoja, začela odpirati, se povezovati z drugimi organizacijami v Zasavju in sodelovati z njimi. “Omogočila nam je tudi druge, pomembne projekte. In tudi svetovalcem na ZLU je omogočila ogromno izobraževanja, pridobivanja različnih znanj in kompetenc,” pravi Trebušakova.

Svetovalna dejavnost je v letu 2017 financirana iz 2 virov. Na eni strani je projekt Središče za svetovanje in vrednotenje znanja zaposlenih, ki je financiran iz sredstev MIZŠ in ESS in bo potekal do leta 2022, pravi Trebušakova: “V okviru projekta nudimo brezplačno svetovanje za zaposlene, ki iščejo novo znanje, želijo dokončati ali nadaljevati izobraževanje, ovrednotiti že pridobljeno znanje ali pridobiti certifikat ali pa razmišljajo o spremembah na kariernem področju. Za vse brezposelne, starejše in ostale, pa je prav tako na voljo svetovalna dejavnost, ki jo v tem letu finančno podpira MIZŠ in zasavske občine.”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...