14.3 C
Trbovlje
sobota, 1. oktobra 2022
ZON.siAktualnoZasavci izdali singl in posneli videospot!

Zasavci izdali singl in posneli videospot!

Zasavska zasedba Chainbrake je marca predstavila svoj prvi avtorski singl z naslovom Written in stone, za katerega so predstavili tudi videospot. Tako skladba kot videospot sta delo članov skupine, vokalista Jana Ostrožnika, kitarista Simona Hribovška, bobnarja Mateja Hribovška in basista Roka Leskovca. O njihovem delu in načrtih smo se pogovarjali s pevcem Janom Ostrožnikom.

Kdaj je nastal vaš prvi singl Written in stone?
Pesem je nastala zelo kmalu po ustanovitvi skupine, a smo je vseskozi dodelovali, jo spreminjali, malo smo se je mogli tudi navaditi, da se nam je usedla, zato smo jo posneli šele pred kratkim. S snemanjem smo pričeli lani oktobra, nato pa traja nekaj časa, da so pod streho vsi postopki in zdaj je zunaj.

Kje je nastal videospot in o čem govori?
Del videospota smo snemali v podjetju, kjer delam, del v Evroparku, nekaj tudi  trboveljskem Domu svobode, nekaj pa tudi doma pri našem basistu. Glede na situacijo, v kateri živimo danes, videospot govori o tem, kako se izkorišča delavce oziroma kako človek nima časa zase zaradi hitrega tempa življenja in to slej kot prej pripelje do težave.

Kako velik finančni zalogaj danes predstavlja snemanje videospota?
Snemanje videospota lahko predstavlja velik finančni zalogaj, saj moraš plačati ljudi, ki videospot posnamejo, tiste, ki ga režirajo, tiste ki v njem nastopajo in podobno. Mi smo tu večinoma vse naredili sami. Za statiste smo poprosili naše prijatelje, za scenarij in režijo je poskrbel basist Rok, ki je poskrbel tudi za snemalne lokacije. Za snemanje in obdelavo zvoka je skrbel kitarist Simon. Tako, da z veliko lastnega vloženega dela smo prihranili kar precej denarja.

Ekipa na snemanju, foto: Ana Ayu Tomšič

Je Youtube, kjer ste spot objavili, dober kanal za merjenje odziva poslušalcev?
Publika je videosport prejela super, imamo kar nekaj ogledov na Youtube. Z ogledi na Youtube pa je tako, da če imaš veliko naročnikov imaš tudi zelo hitro veliko ogledov. V nasprotnem primeru pa moraš videospot širiti po drugih kanalih, da gledalec in poslušalec sploh pride so Youtuba.

Jan Ostrožnik

Kako pomemben je videospot za promocijo banda in skladbe?
Videospot pritegne poslušalca, da postane gledalec in pogleda tudi zgodbo videospota. Recimo novejši videospoti zato temeljijo kar na filmu in povedo zgodbo skladbe tudi slikovno in ne le besedilno.

Kako pa nove skladbe sprejmejo slovenske radijske postaje, so ga pripravljene predvajati?
Če je skladba pravno formalno urejena, kar pomeni, da je urejeno vse, kar se tiče avtorskih pravic in privaljeno vsem agencijam, potem s predvajanjem na radijskih postajah ni težav in radijske postaja vrtijo tudi glasbo manj prepoznavnih skupin. Če je pa komad le posnet in objavljen na Youtubu, brez potrebnih avtorskih pravic, potem pa so lahko težave. Če pa so avtorske pravice urejena, pa lahko s predvajanjem še celo zaslužiš, sicer gre za manjše zneske, ampak nekaj pa je.

Kakšne načrte ima Chainbrake v prihodnje?
Trenutno se pripravljamo na manjšo turnejo po Sloveniji, izbiramo še datume in prizorišča, kjer bomo igrali. Hkrati izbiramo tudi festivale, na katerih bi želeli nastopiti. Prav festivali so namreč super odskočna deska, ampak je težje priti nanje, saj moraš imeti za nastop na njih precej avtorskega materiala. Mi smo ga v zadnjih letih sicer nekaj naredili, ki bo prišel ven tudi v prihodnje.

Je to napoved novega albuma?
Mogoče ja, mogoče ne, še ne smem izdati.

Si želite nastopati tudi na tujih odrih?
Trenutno skupina išče nov vadbeni prostor, kjer bomo lahko ustvarjali še naprej. Ko pa se ustalimo, pa bomo pripravljali tudi nov avtorski material. In vsekakor si želimo tudi na tuje odre.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev....
X